Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Penye İpinden Paspas

Penye ip örgü modelleri ile devam ediyoruz. 3 renkle örülmüş güzel ve kolay bir örgü paspas tarifi hazırladık. Penye ipinden paspas var sırada. İstediğiniz boyutta ve istediğiniz renk sayısı kullanarak örebileceğiniz bir paspas. Penye iplerle, kordon iplerle örebilirsiniz. Kalın koton iplerle örebilirsiniz. Penye ipi daha önce de dediğim gibi hazır olarak alabilirsiniz. Veya kullanmadığınız, giymediğiniz tişörtlerden ipler yaparak paspasları örebilirsiniz. Tığ işi örgü paspas modellerinden birçok desende paspaslar örebilirsiniz. Basketbol topu şeklinde paspas açıklaması futbol topuna da çevirebileceğiniz bir örnek. Penye ipten paspas yapılışı için daha fazla anlatımlı örneği önceki yazılardan bulabilirsiniz. Şimdi penye ip paspas detaylarına geçiyoruz.

Penye İpinden Paspas Nasıl Yapılır?

Şemalı anlatımlı kolay ve güzel bir paspas yapılışı hazırladık. Penye ipinden paspas yapımının zincir sayılarını ayarlayarak kolaylıkla örebilirsiniz. Evinizin her köşesinde kullanacağınız paspaslardan. Balkonda, mutfakta, banyoda, koridorlarda örüp kullanabilirsiniz.

Penye İpinden Paspas

Şemamız tıpkı yukarıdaki gibi. Çok güzel. Trabzanlarla yaptığımız bir paspas. Paspasımız için istediğimiz uzunlukta zincir çekiyoruz. 7. zincirin üzerine aynı yere 3 trabzan yapıyoruz. 2 zincir atlayıp arada hiç zincir çekmeden 3. zincire aynı yere 3 trabzan yapıyoruz. İlk turu bu şekilde sıra sonuna kadar devam ettiriyoruz. Son zincir üzerine ise 1 trabzan yapıyoruz.

3 zincir ile dönüyoruz. İlk boşluğa ( 2 üçlü trabzanlar grubu arasına) aynı yere 2 trabzan yapıyoruz. Bir sonraki boşluğa gelip aynı yere 3 traban yapıyoruz. Bu şekilde örmeye devam ediyoruz. istediğiniz turda renk değişikliği yapabilirsiniz. 2 renk, 3 renk veya daha fazlasını örebilirsiniz.

Penye İpinden Paspas 1

Penye İpinden Paspas 2

Paspasın köşe kısımlarına aynı renlerle püsküller yaparak takabilirsiniz.

Penye İpinden Paspas 3

Kaynak: http://helenacc.blogspot.com/2015/01/tapete-cinza-azul-branco-em-trapilho.html

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler