Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

En Güzel Yelek Örgü Modelleri

Yelek modellerinde, bebek örgü modellerinde kullanabilirsiniz. Tığ işi ile ördüğümüz yapraklı bir örnek. Yelek modelleri en çok ördüğümüz örgü çeşitlerinden. Tığ işi yelek modellerini de şiş ile gelin yelek modelleri de çok örüyoruz. Birazdan paylaşacağımız model tığ ile ördüğümüz modellerden. Tığ ile yarım çam yelek modeli tarifi güzel modeller arasından. Fıstıklı ve trabzanlı bir model. Renk renk örerek bebek örgü modellerinde de kullanabilirsiniz. Farklı iplerle örüp çeşitli örgülerde kullanabilirsiniz. Mesela örgü etek modellerinde de güzel durur diye düşünüyorum. Etol şal modellerinde de. En güzel yelek örgü modellerinde kullanacağımız yapraklı modelin yapılışına geçiyoruz.

Yelek Örgü Modelleri Yapılışı

En güzel yelek örgü modellerinin malzeme listesi ile ve kısaca anlatımına değinelim. Daha sonra hemen videolu yapılışına geçelim. Alize angora gold ip kullanıyoruz. 2 numara tığa ihtiyacımız olacak birde.

En Güzel Yelek Örgü Modelleri

Yaprak örgü modelimizi ister yelek modeli isterseniz etol modeli olarak uygulayabilirsiniz. Yapılışı çok kolay ve zevkli ilerliyor. Uygulayacağınız büyüklükte uzun bir zincir çekin ve ilk sırada her zincirin içine ikili trabzan yapın. İkinci sırada modelimizin ilk sırasını kuruyoruz. Sıra başında 4 tane ikili trabzan yapıyoruz bir trabzan atlayıp ikinci trabzana bir trabzan yapıp iki zincir çekip aynı yere ikinci trabzanı yapıp yuva oluşturuyoruz. Bir trabzan atlayıp ilk sıradaki trabzanların ortasından ilmekler alarak 5 trabzan örüyoruz ve tekrar yuva oluşturuyoruz. Sıra sonuna kadar bu işlemi tekrar ediyoruz sıra sonunda 4 trabzan yaparak sırayı tamamlıyoruz. İkinci sırada oluşturduğumuz yuvaların içine 7 tane ikili trabzan örüyoruz ve 5 trabzan olarak ördüğümüz yerde sıra başında ve sonunda eksiltme işlemi yapıyoruz. Yapraklarımızı bu şekilde oluşturup her sırada eksiltme işlemi uygulayarak modelimizi oluşturuyoruz ve yaprak modelinin ikinci sırasından itibaren trabzanların üstüne batarak değil trabzanların ortasından ilmekler alarak örüyoruz model kendiliğinden kolay bir şekilde ilerliyor.

En Güzel Yelek Örgü Modelleri 1

En Güzel Yelek Örgü Modelleri 3

Düz olarak örebilirsiniz. Şimdi üçgen olarak örülmüş halini videolu olarak izleyelim.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler