Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Anlatımlı Şal Modelleri ve Yapılışı

Çok sorulan, çok beğenilen modelin yapılışını sizlere baştan sona ayrıntılı bir şekilde Türkçe videolu olarak hazırladık. Şal modellerinden çok ağır ve çok gösterişli bir model. Şal örnekleri ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Alize yün şal modelleri olarak alize iplerle örebilirsiniz. Alize angora şal modelleri çeyizler için çok kullanılan iplerden. Anlatımlı şal modelleri ve yapılışından çok beğeneceğiniz hemen örmek isteyeceğiniz modelin detaylarına geçelim.

Melek Kanadı Şal Nasıl Örülür?

Anlatımlı şal modelleri ve yapılışı için 3 adet alize angora gold kullanıyoruz. 2, 20 mm tığ ve makasa ihtiyacımız olacak. Oldukça ağır ve gösterişli olan şalımızın öncelikle üst kısmındaki trabzanlı bölümünü hazırlıyoruz. 9 zincir çekerek birleştirip yuvarlak bir halka oluşturuyoruz. Halkanın içine 12 tane 3 lü trabzan yapıyoruz. Ve yaptığımız trabzanların arasına 1 tane zincir çekiyoruz. Her trabzan bir dilim haline gelecek. Şalımızın üst kısmı 12 dilimden oluşacak. Sırayı tamamlayıp 4 zincir çekerek dönüş yapıyoruz. İlk ilmeğe 1 trabzan yaparak artırma işlemiyle ilk dilimi oluşturduk. 2. Trabzanın üstüne artırma işlemi yapıyoruz. Her bir dilimde ilk trabzana artırma işlemi yapıyoruz. Her sırada her dilimde 1 trabzan artırıyoruz. Bu şekilde 27 sıra yani her dilimde 27 trabzan olana kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. Trabzanlar bittikten sonra ipimizi koparmadan 12 zincir çekerek yuvalar oluşturuyoruz. Ve dönüyoruz. Yuvaların içine 5 tane ikili trabzanlar örüp tığımızda topladığımız ilmekleri birleştirip 7 zincir çekerek sıramızı tamamlıyoruz. Şalımızın üst kısmı tamamlanmış oluyor.

Motif yapılışı : 11 zincir çekip halka oluşturuyoruz. Halkanın içine 18 tane sık iğne yapıyoruz. Sırayı tamamlıyoruz. 6 zincir çekiyoruz ve her bir sık igneye batarak 3 lu trabzanlar yapiyoruz aralara 2 zincir cekiyoruz. Siramizda 18 tane trabzan olacak. 2 zincir çektiğimiz yerlere 3 tane sık iğne yapıyoruz. Bir üst sırada 18 tane yuva oluşturuyoruz ve en son sırada ikili trabzan örüp diğer ilmeklerimizi beklettiğimiz trabzanlarımızı bir kerede kapatıp aralara 7 zincir çekiyoruz. Motiflerimiz bu şekilde oluşuyor ve toplam 14 tane motif örüp ekliyoruz.
Motiflerin üst kısmına yuvalar oluşturuyoruz ve bu yuvaların içine trabzanlar örüyoruz motiflerin her iki kenarında da bu şekilde çalışıyoruz. Motiflerin üst kısmında motif aralarına tekli yaprak uygulaması yapıyoruz. Alt kısımda 9 yapraklı modeli uyguluyoruz yaprakları örerken iki yaprakta birleştiriyoruz. En son olarak şal gerdirme işlemi ile modelimizi tamamlıyoruz. Yapacak olan bütün orgu sever hanımlarımıza şimdiden kolay gelsin.

Anlatımlı Şal Modelleri ve Yapılışı

Anlatımlı Şal Modelleri ve Yapılışı 1

Anlatımlı Şal Modelleri ve Yapılışı 2

Anlatımlı Şal Modelleri ve Yapılışı 3

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler