Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Gelin Damat Lif Seti

Takım lif modelleri ile devam ediyoruz. Yine güzel bir takımın yapılışını hazırladık. Lif örneklerini isterseniz tek tek örüp kullanabilirsiniz. İsterseniz çeyizleriniz için gelin damat lif seti olarak örüp kullanabilirsiniz. Yuvarlak lif modelleri, uzun lif modelleri, kese lif modellerinden oluşan menekşe çiçeklerini andıran harika bir lif. Çeyizlerde genelde artık takım lif modelleri yapımı örülüp kullanılıyor. Ve gerçekten çok güzel duruyor. 4lü takım lif yapılışı da harika bir model. Çeyizleriniz için veya günlük kullanımlarınız için örebilirsiniz. Çiçekli takımlı lif yapılışı da yine örmek isteyeceğiniz modeller arasında. Şimdi gelin damat lif seti tarifinin detaylarına geçelim.

Takım Lif Nasıl Örülür?

En kullanışlı liflerden güzel bir takım oluşturduk. Gelin damat lif seti yuvarlak, uzun ve kese liflerden oluşuyor. Malzeme olarak 4 renk lif ipi kullandık. Beyaz, yeşil, sarı, eflatun. Makas ve 8 numaralı tığı kullandık. Lifleri yıldız tekniği ile ördük. Dilerseniz sizler farklı renkleri de kullanabilirsiniz.

Takımımızda kullandığımız yuvarlak lif modelini ortadan başlayıp altı dilim halinde orta göbek hariç 5 sıra ördük. 6. Sırada yeşil yapraklar konur. 7. Sırada sarı polen kısımları ve eflatun yapraklar örülür. 8. Sırada menekşenin son yaprağı örülür. 9. Sırada dilimler ayrılır ikişer sıra eksilterek örülür. Yuvarlak lif modeli için üstüne ayriyeten orta göbeğin kenarından üstüne yeşil ile 6 dilim hallinde başlanır iki sıra artırarak örülür. Yeşil dilimleri ayrı ayrı menekşe örülüp bitirilir. Üstteki parçayı taban ördüğümüz life zincir çekip uç kısmına tek fıstık örerek karşılıklı olarak taban life zincir ile bağlanır.

Gelin Damat Lif Seti 1

Kese lif modeli yeşil renk ile 6 fıstık ile başlanır. İki sıra artırarak örülür. Menekşe için eflatun ve sarı polen kısmını örülür. 5. Sırada tekrar eflatun ile menekşe tamamlanır. Bir sıra beyaz örülür. Bir sıra beyaz ile dilimler eksilterek örülür. İki parça halinde örüp iki parçayı birbirine eflatun ile birleştirilir.

Gelin Damat Lif Seti 3

Menekşe uzun lif modeli ise aynı kese lif ile aynı parçadan 3 tane örüp uzun lifte 3 parça  uç uca bir dilimlerinden birleştirilir. En son eflatun ile tek fıstıkla kenar süsleme yapılır. İki uç kısmına isteğe bağlı renk ile ip kırılır tutma yeri için bağlanır.

Gelin Damat Lif Seti

Takım lifi tamamladık. Hepsini bir arada görelim ve hemen yapılış videolarına geçelim.

Gelin Damat Lif Seti 2

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler