Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

2019 Lif Modelleri

Takım lif modellerinden güzel bir örneğin yapılışına başladık. Yuvarlak lif modelleri ile takımın il parçasını örüyoruz. Yeni 2019 lif modelleri takım örneğine geçmeden daha önce hazırladığımız takım lif modellerine değinelim. Takım lif modelleri yapımı için istediğiniz renk ipleri kullanabilirsiniz. Griler, siyahlar, morlar, yeşiller, pembeler… Gelin damat lif seti lila – mor renklerle örülmüş menekşeyi andıran bir set. Çizgili takım lif modeli yapılışı da sarı ve mavilerle yapılmış bir model. Hadi şimdi yeni modelin yapılışına geçelim.

Takım Yuvarlak Lif Modeli Nasıl Örülür?

Yuvarlak lif modelleri ile başlıyor güzel bir takımın bir parçasını anlatmaya çalışıyoruz. 2019 lif modeller için 4 renk lif ipi, 7 numara tığ, makas, iğne ve iplik gerekli olacak. Ayrıca süslemek için incide kullanacağız.

Modelimize öncelikle taban lifi örerek başlıyoruz. 6 zincir içine 6 fıstık yapıp aralara 1 zincir çekiyoruz. Bir üst sırada fıstıkların arasına 3 lü fıstık yaparak ve aralara 1 zincir çekerek sıramızı tamamlıyoruz. Sonrasında yeni sıraya başlarken 3 lü fıstık çalışması yapıyoruz ve her bir dilimin sonunda artırma işlemi yaparak yuvarlak lif tabanı elde ediyoruz. Yıldız orgu tekniği ile çalıştığımız lif tabanımızı her bir dilimde 8 fıstık olana kadar büyütüyoruz. Kenar uygulamasında ipimizi koparmadan devam ediyoruz. 6 zincir çekip fıstıkların arasına ilmeğimizi sabitliyoruz bu şekilde fırfırları dolduracağımız yuvalar hazırlamış oluyoruz. Bu işlemi de bitirdikten sonra demir saplı tığın arkasıyla ilmekler topluyoruz oluşturduğumuz yuvaların içine batarak ve tığımızda biriktirdiğimiz ilmekleri farklı renk lif ipi ile tığın on kısmına kaydırarak zincir çeker gibi ilmekleri sabitliyoruz. Fırfır işlemini de bu şekilde tamamladıktan sonra lifimizin üstündeki çiçekleri hazırlıyoruz. Lifimizin üstünde iki farklı çiçek uygulaması kullanılmıştır. Puf çiçek ve papatya çiçek uygulamalarını kullanarak yuvarlak bir görüntü elde ediyoruz.

2019 Lif Modelleri 1

Puf çiçek yapılışı: 6 zincir çekerek bir yuvarlak halka oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz halkanın içine batarak ikili trabzan örüyoruz ve aralara 1 zincir çekiyoruz. Toplamda 12 tane trabzan elde ediyoruz. Çiçek yapraklarını trabzanların arasındaki boşluklardan her hangi birine ilmeğimizi sabitliyoruz 5 zincir çekiyoruz. 6 dolgulu bir fıstık yapıyoruz kapatmıyoruz. Yan taraftaki trabzanların arasına batarak 6 dolgulu bir fıstık yapıyoruz tığımızdaki 12 dolgulu fıstığı tek seferde kapatıp sabitliyoruz. 5 zincir çekip aşağıya ilmeğimizi sabitleyip ayni işlemi 6 yaprak olana kadar tekrar ediyoruz.

Papatya çiçek yapılışı: 7 zincir çekip yuvarlak halka oluşturuyoruz. Halkanın içine 15 tane ikili trabzan yapıp sırayı kapatıyoruz. 3 zincir çekip 2 trabzan atlayıp 3. Trabzanın tepesine ilmeğimizi sabitliyoruz. 5 tane yuva elde edeceğiz bu şekilde. Sonra çiçek yapraklarımızı oluşturmaya başlıyoruz. 1 zincir çekip ilk yuvanın içine 2 tane ikili trabzan, yan yana 3 tane üçlü trabzan, tekrar yan yana 2 tane ikili trabzan yapıp 1 zincir çekip aynı yuvaya ilmeğimizi sabitliyoruz. Bu işlemi 5 kez tekrar ediyoruz. Çiçeğimizin arkasında 6 yuva oluşturup çiçek yapraklarımızı ayni şekilde örüp tamamlıyoruz. Çiçeklerin arasındaki yeşil yaprak uygulamasını ise 3 fıstık şeklinde yaparak tamamlıyoruz. Çiçeklerin ortasına incileri diktikten sonra hazırladığımız lif tabanına dikerek sabitliyoruz.

2019 Lif Modelleri 2

2019 Lif Modelleri 1

2019 Lif Modelleri

2019 Lif Modelleri 3

2019 Lif Modelleri 4

Fırfırlı yuvarlak lifleri istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Örgü çiçekler, örgü kelebekler muhteşem olacaktır.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler