İğne oyasından muhteşem bir model daha. İğne oyası tomurcuk yapımı . Tıpkı rokoko gül yapımı gibi iğneye ip dolayarak yapıyoruz. Videolu güzel bir anlatım olmuş. Videoya emek verip çeken arkadaşımızın ellerine sağlık çok güzel ve yararlı bir video olmuş. Bilmeyenler izleyerek rahatlıkla yapabilirler. Daha önce sizlere tohum işi nasıl yapılır anlatmış en güzel modelleri sizlerle paylaşmıştık. Birçok süslemede kullanacağınız çok zarif bir örnek. Elbise, örgü süsleme sanatında kullanabilirsiniz. Rokoko kolye yapımında yapabilirsiniz. Şimdi anlatacağımız modeli de birçok alanda kullanabilirsiniz. İğne oyası yazma modellerinde, havlu kenarı örneklerinde. Bir fular kenarında ve yaptığınız birçok çalışmada kullanabilirsiniz. Videolu iğne oyası modellerini sizler için anlatımlı videolu vermeye çalışıyoruz. Öğrenmek isteyenler, yeni model arayanlar için.
Değişik iğne oyası modelleri arıyorsanız bu videoyu izlemelisiniz. Çok güzel bir model. Adım adım nasıl yapılacağı ayrıntılı bir şekilde videoda gösterilmiş. Yapmak isteyen arkadaşlar deneyebilirler. İleri seviyede iğne oyası bilen arkadaşlarımız kolayca yapacaklardır. Yeni öğrenenler biraz zorlanabilirler. Ama denemekten vazgeçmesinler. Mutlaka birkaç deneme sonrası yapacaklardır. Yapacak arkadaşlara şimdiden kolay gelsin. Herkesin ellerine sağlık.
Selam,
ben iğne oyasını yıllar önce yapıyordum. O zaman bana örsten bayan iğne oyasının sağdan sola yapıldığını ve tülbentin ön tarafından yapıldığını gösterdi.
Bir zaman sonra geri başladım ve internete bakarak yeniden başlamak istedim.
Yanlız şimdide soldan sağa yapıldığını gördüm. Yani kimi sağdan sola kimi soldan sağa yapıyor.
File işinde hep soldan sağa yapıyorlar.
Çok araştırdım ve okuduğuma göre asıl iğne oyası sağdan sola yapıldığını okudum.
Şimdi iyice kafam karıştı. Hankisi doğrusu? Lütfen bana yardımcı olun.
İnşallah anlata bilmişimdir.
Saygılar
Açıkçası bilmiyorum. Hiç dikkat etmemiştim nasıl yapıldığına. Size nasıl kolay geliyorsa ve ilk olarak nasıl öğrendiyseniz öyle yapını bence.