İğne oyasına yeni başlayanlar için birkaç tekniğin anlatıldığı güzel bir video hazırladık. İğne oyası teknikleri videolu anlatımdan çok kullanılan tekniklerin nasıl yapıldığını kavrayıp iğne oyası modellerinden basit modelleri yaparak başlayabilirsiniz. İğne oyası örneklerini ilk defa yapacaksanız kolay modellerle başlamanız daha doğru olacaktır. Ben iğne oyası öğrenmeye başladığımda pırpırları yapmakta zorlanmıştım. Bir türlü aynı boyda olmuyordu. Daha sonra iğne ile düzelterek, boylarını ayarlayarak düğümleri sıkmaya başladım ve pırpırlar da düzeldi. Üzerinde ne kadar 1 -2 gün çalışmıştım. İğne oyası yapmaya başladığımda ilk yaptığım yazmaya uyguladığım model yeni iğne oyası modellerinde kullandığım örnekti. Çiçeğin yaprakları biraz daha farklıydı. Havlu kenarına ise iğne oyası yuvarlak dağ yapılışı örneği. Havlu kenarlarında çok güzel olmuştu. Sizde bu modellerle başlayabilirsiniz isterseniz. Şimdi iğne oyaları teknikleri videolu anlatımlı tarife geçelim.
İğne oyası tekniklerinden birkaç modelin yapılışı var videoda. İğne oyası zürafa yapımı, iğne oyası kuyumcu kafesi yapımı ve iğne oyası pırpır yapımı gibi tekniklerden oluşan video. Yeni başlıyorsanız bu videoyu mutlaka izlemelisiniz. Bu birkaç temel teknikle oyalarınızı yapabilirsiniz. Kuyumcu kafesi, ot, çim isimleri de verilen örnek genelde iğne oyası kenar suyu olarak yapılıyor.
Çeşitli boylarda pırpırları yaparak üzerine çiçekler yapabilirsiniz. İğne oyası yazmalarda, havlularda ve tüm iğne oyalarında kullanılan temel tekniklerin nasıl yapıldığını inceleyelim. İyi seyirler.