İğne oyası nasıl yapılır yeni başlayanlar için tekniklerden oluşan güzel bir video hazırladık. Yine yapabileceğimiz birkaç örnek videosu hazırladık. İğne oyasına yeni başlayanlar kolay modellerle başlayabilirler. İğne oyası tekniklerini iğne oyası havlu kenarı modellerinde, iğne oyası yazma modellerinde çok kullanıyoruz. Kısacası her oyada kullanıyoruz. Temel tekniklerden oluşan kısa bir video hazırladık. Bu teknikleri öğrendikten sonra birçok modeli yapabiliriz. İğne oyası çiçekler yapabiliriz. Çiçeklerin ortasına iğne oyası tohum yapımını kullanabiliriz. Boncuklar dikebiliriz uygun olan modellere. İğne oyası havlular, namaz örtüleri, yazmaları takım olarak yapıp çeyizlik olarak kullanabiliriz. Çeyizlerde takım çalışmaları çok güzel oluyor. Hatta aynı renklerle lif modelleri de örebiliriz. Kanaviçe seccade modellerini aynı desenlerde işleyebiliriz. Tam takım olur. Bohça hazırlıyorsanız bohça içinde takımlar çok iyi oluyor. Eğer örgü yelek modellerinden, örgü şal modellerinden eklemeler yapacaksanız uygun renklerle, uygun desenlerle, benzer renklerle örebilirsiniz. Örnekleri bu şekilde çoğaltabiliriz. Şimdi iğne oyası nasıl yapılır yeni başlayanlar için birkaç öneri ile devam edelim.
Önce iğne oyası tekniklerinden oluşan videoyu izleyeceğiz. Sonrasında kolay 2 modelin yapılışını izleyeceğiz. Yazmalarımızda, küçük havlularımızda kullanacağız. Fularlarda, tespihlerde de kullanıyoruz bu teknikleri. Kısacası temel teknikler olduğu için her yerde kullanıyoruz.
İlk olarak temel teknikleri anlattığımız videoyu izleyelim.
Şimdi 2 model yapılışını öğrenelim. Gelinciği andıran modelin yapılışını izleyelim. Sonra çatalla iğne oyası yapılışını izleyelim.