Temizliği diğer eşyaların temizliğinde kolay olan çelik kapılar, bazen yapıldığı malzemelerin çeşitliliğinden dolayı kullanılacak temizlik malzemelerin de emin olmak mümkün olmayabiliyor. Bu yazımızda bu konuda işinize yarayacak bilgiler paylaşmaya çalışacağız. Çelik Kapı Nasıl Temizlenir? İster çelik kapı olsun ister ahşap bölmeli olsun, iter pimapen kapılar olsun bütün ayrıntıları paylaşacağız. Pratik bilgilerden temizlik tüyoları çok işinize yarayacak. Evlerimizde rutubet lekesi olduğunda rutubet nasıl temizlenir güzel bilgiler hazırlamıştık. Ev temizliği için doğal temizlik ipuçlarından bahsetmiştik. Şimdi çelik kapı nasıl temizlenir detayları ile birlikte inceleyelim.
Çelik kapı temizliği için en ideal ve en kolayı bulaşık deterjanı ile silmek. Deterjanlı ılık su ile tüğ bırakmayan bir bezi yıkayın ve sıkın. Bezin nemli olmasına dikkat edin. Eğer kapı kirli ise suyun sıcaklığını biraz arttırabilirsiniz. Bulaşık deterjanı kapı üzerindeki bir çok lekeyi temizleyecektir. Ahşap ve metal bölümlerde kullanabilirsiniz. İşiniz bittikten sonra havlu peçete yada kuru bir bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Arap sabunuyla kapı temizliği yapmak bir diğer yöntem, ayrı bir başlık eklemeye gerek yok. Bulaşık deterjanı ile yaptığınız işlemin aynısını arap sabunu kullanarak yapmanız yeterli olacaktır.
Çelik kapı üzerinde leke yok ise sirkeli ılık su ile silmekte yeterli olacaktır. Özellikle ahşap kısımlar için mecbur kalmadıkça çamaşır suyu ve diğer kimyasal malzemeler kullanmaktan kaçının. Ahşap yüzeyler için uygun temizlik ürünlerinden faydalanın.
Düzenli aralıklarla sirkeli su, deterjanlı su ve arap sabunu karışımı ile yapılan kısa süreli silme işlemleri ile, kapı temizliği için detaylı ve uzun temizlik zamanı ayırmanıza gerek kalmayacak.
Menteşelerini, makine yağı ile yada herhangi bir pas sökücü /yağlayıcı sprey kullanabilirsiniz.
Kapı içi plastik contalarını ılık deterjanlı su ile silmeniz yeterli. Yırtık kısımları değiştirebiliyorsanız değiştirin. Contaları piyasadan kolayca bulabilirsiniz. Kapının sağlıklı ve sorunsuz çalışması ve kapanması için contaların/ fitillerin sağlam olmasına özen gösterin. Kış mevsiminde ısı yalıtımı için önemine değinmeye gerek yok sanırım.
Metal kısmında boya kabarması var ise orayı kesinlikle ıslak bezle silmeyin. Kabaran kısmı zımpara ile temizleyin. Pas ve boyayı temizledikten sonra uygun boya ile boyayın. Boya kabarması yada küçük paslanmaları ihmal etmeyin. Çizikler içinde bu hassasiyette olun, çizik üzerini uygun renkte boya ile boyayın. Hemen müdahale edin, aksi taktirde, her temizlikte o kısımlardan paslanma artarak devam edecektir. Bunun önüne geçmek için erken müdahale şart. Kolay gelsin.