Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Tığ İşi Yelek Modelleri Anlatımlı

Sizlere fikir verecek çok şık bir yelek modeli hazırladık. Yapılışı çok kolay bir model. Sadece kafeslerden oluşuyor. Kafesleri dalgalı şekilde örüyorsunuz. Yani şekilli. Kafeslerin bittiği kısımlara dantel anglez kordonu yapımı yapıp dikerek süslüyorsunuz. Ayrıntılı yapılışını çok aradım ama bulamadım. Kolay bir örnek. Daha önce birçok kez örgü örmüş arkadaşlar, örgüye yeni başlayanlar da rahatlıkla yapabilirler. Yelek modellerinden bu kez tığ işi örgü modelleri ile devam ediyoruz. Şiş örgü modellerinden güzel çeyizlik yelek modelleri arıyorsanız Çanakkale burgusu örneği yapılışını yapabilirsiniz. Çok zarif duruyor. Erkek yelek modelleri içinde haroşa örgü modeli nasıl örülür isimli modelimizi deneyebilirsiniz. Çıtır çıtır bir model.

Yazlık Örgü Yelek Modeli Yapılışı

Modelin yapılışını çok aradım ama ayrıntılı bir şekilde bulamadım. Yapılışı kolay bir model. Resme bakarak da yapabilirsiniz. Kendi bedeninize göre zincir çekerek başlıyorsunuz. Ve üzerine zincir ve trabzanlarla kafesler yapıyorsunuz. İstediğiniz uzunluğa gelene kadar düz kafes olarak örüyorsunuz. Yeleği farklı yapan kafesleri renkli yapmak. Ve yaparken şekil vermek. Resimleri dikkatli incelediğinizde fark edeceksiniz. Ve renk geçişlerinin olduğu yere dantel anglez kordonu yapıp dikmek. Önce dantel anglez kordonu nasıl yapılır onu videolu olarak görelim.

Şimdi hırkanın şablonunu görelim.

Tığ İşi Yelek Modelleri Anlatımlı 1

Modelde 50 gr olan pamuklu iplikler ve 1,5 mm tığ kullanılmış. Renkler krem, yeşil, bordo, lavanta. İstediğiniz renk iple başlayarak yapabilirsiniz. Model yeşille başlamış. Bitirme kısımlarını dilim dilim yapmış. Daha sonra yeşili bitirip üzerine diğer rengi ekleyerek kafesler yapmış. Ve kafeslerin renk geçişlerinde birleşim yerlerine dantel anglez kordonu örüp dikmiş. İşte şahane yelek modeli.

Tığ İşi Yelek Modelleri Anlatımlı

Tığ İşi Yelek Modelleri Anlatımlı 2

Kaynak : http://knitcrochet.ru/publ/vjazanie_krjuchkom/kardigany_vjazanye_krjuchkom/kardigan_letnij_krjuchkom/11-1-0-427

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler