Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı

Çocuklarımızın gelişimi her şeyden önemli. Onların gelişimini destekleyen birçok okul öncesi etkinlikleri önerisinde bulunduk sizlere. Önerdiğimiz etkinlikleri bizde kızımla yapıyoruz. Etkinlik panosunu yapmadım ama yine de yapmak isteyenler için paylaşmak istiyorum. Oyuncaklar dışında kendinizde yaratıcı bir şeyler yaparak onlara sunabilir. Sunduğunuz , yaptığınız oyuncaklarla onların gelişimini destekleyebilirsiniz. Nette de duyusal panolarla ilgili birçok şey bulabilirsiniz. Bu projeyi hazırlamamda bana fikir verdi.

Basit şeyleri bir araya getirerek onlara çok güzel bir pano hazırlayabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerden de yapabilirsiniz. Kolaylıkla temin edebileceğiniz malzemelerden de. Farklı dokularda kumaşlar koyarak aktivite panosunu zenginleştirebilirsiniz. Eğer böyle tatlı ikizleriniz var ise daha rahat oynamaları için 2 adet pano hazırlayabilirsiniz.

Panoyu hazırlarken güvenliklerini tehdit etmeden , onlara zarar verecek objeler kullanmadan ilgisini çekeceğini düşündüğünüz her tarzda ürünü kullanabilirsiniz. Kilitler, zincirler, tekerler, zincirli kilitler, halı parçası, farklı türde kumaş, havalı poşet aklınıza gelebilecek her tarzda ürün kullanabilirsiniz.

Evde Duyusal Pano Nasıl Hazırlanır ?

Ahşap pano üzerine kullanacağınız malzemeleri onlara zarar vermeyecek şekilde yerleştirelim. Bir ayna kullanabiliriz mesela. Farklı bir dokuya sahip kumaşlar. Bir fırça. Tekerlek, kilit modellerinden hazırlayarak pano üzerine kimini yapıştırarak , kimini vida ile tutturarak duyusal pano etkinliklerini hazırlayabilirsiniz.

İşte size bizim sevimli ikizlerin duyusal panoları.

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı 1

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı 2

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı 4

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı 5

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı 6

Okul Öncesi Duyusal Pano Yapımı 7

Kaynak : http://twintalkblog.net/2014/05/05/diy-sensory-boards/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler