Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Köşeden Köşeye Bulut Battaniye Yapılışı

Bebek battaniyesi modellerinden yine güzel bir örneğin yapılışıyla devam ediyoruz. Sırada köşeden köşeye bulut battaniye yapılışı var. Bugüne kadar çeşitli desenlerde bebek battaniyeleri ördük. Köşeden köşeye battaniyeler ördük. Videolu anlatımlarla, resimlerle adım adım yapılışıyla battaniyelerin anlatımlarını hazırladık. Bugün şemalı olarak bulut battaniye yapılışını öğreneceğiz. Yastıklar, paspaslar, halılar örebiliriz. İp değişikliği yaparak battaniyeyi örebiliriz. Makrome ipleri veya penye iplerle örgü halılar örebiliriz. Kadife iplerle battaniyeyi örebiliriz. Sadece iplerin kalınlıkları değiştiğinde battaniyenin boyutları da değişecektir. Bunu unutmamak gerekir.

Bu paragrafta daha önce ördüğümüz corner to corner battaniyelerden bahsedelim. C2C battaniyelerden yine desenli modeller örmek isterseniz snoopy köşeden köşeye battaniye yapılışını inceleyebilirsiniz. Köşeden köşeye roket battaniye yapılışı da çok beğeneceğiniz modeller arasında. Çizgi dizi kahramanlarından kitap kahramanlarından battaniye örmek isterseniz prensesli köşeden köşeye battaniye yapımına göz atabilirsiniz. Gelelim şimdi yeni modele. Köşeden köşeye bulut battaniye yapılışını öğrenmeye geçiyoruz.

Bulut Battaniye Nasıl Örülür?

Şemalı anlatımla güzel bir battaniye tarifi hazırladık. İki renkli örgü battaniyelerden. Beyaz bulutlar, pembe bulutlar, yeşil bulutlar örebiliriz. Mavi ve beyaz renkleri seçerek köşeden başlayarak örüyoruz. 8 mm tığla örülmüş battaniyelerden. 210 m uzunluğunda iplerden 4 beyaz ip, 4 mavi ip kullanılmış. 6 zincir çekip aşağıdaki şemada olduğu gibi battaniyeyi örmeye başlıyoruz. Battaniyeyi tamamladığımızda 18 cm kartonda püskülleri hazırlıyoruz. Battaniyenin boyutları 130 x 145 cm ebatlarında.

Köşeden Köşeye Bulut Battaniye Yapılışı 1

Köşeden Köşeye Bulut Battaniye Yapılışı

Şemaları incelediğimize göre battaniyenin tamamlanmış haline göz atalım.

Köşeden Köşeye Bulut Battaniye Yapılışı 2

Köşeden Köşeye Bulut Battaniye Yapılışı 3

Köşeden Köşeye Bulut Battaniye Yapılışı 3

Kaynak : https://www.yarnspirations.com/collections/patterns/products/bernat-sky-s-the-limit-crochet-blanket

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler