Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Kalp Örgü Paspas Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Daha önce sizlere eski tişörtten penye ip yapılışını göstermiştik. Birde Derya Baykal‘ın programında yaptığı penye ip yapılışı vardı sizlere onu hem resimli olarak hemde videolu olarak paylaşmıştık. Bu iplerle örebileceğiniz çok şık bir penye ipten paspas yapımını göstereceğiz. Bu kalp paspas yapılışında penye ip kullanmak zorunda değilsiniz. Kalın bir ipiniz var ise onunla da örebilirsiniz. Daha öncede sizlere penye ipten paspas yapılışından bahsetmiştik.

Penye İpten Kalp Paspas Nasıl Yapılır ?

Penye ip ve 12 mm tığ kullanıyoruz. Daha önce sizlere kalp paspasın yapılışı için orta kısmının nasıl yapıldığını örgü battaniye modeli olarak paylaşmıştık. Orta kısmını ayın o şekilde yapıyoruz. İstediğimiz büyüklüğe gelene kadar orta kısmını örelim. 5 tur kadar örelim. Siz isterseniz daha büyük örebilirsiniz.

Kalp Paspas Yapılışı

Kalp kemerler için ; 

1.tur : Büyük karenin orta kısmın yani herhangi bir tarafından orta kısmının hemen sağ tarafına ipimizi sabitleyip 3 zincir çekelim. Orta kısma atlayıp 2 trabzan  yapalım. 1 zincir çekip 2 trabzan daha yapalım. Aynı işlemi 2 kez daha tekrar edelim. Bir sonraki yuvaya 3 zincir çekip ilmek kaydırma ile sabitleyelim. Bitirelim.

2.tur : Az önce başladığımız yerin yanından aynı şekilde 3 zincir çekerek başlayalım. İlk yuvanın içine 3 trabzan yapalım. 1 zincir çekip diğer yuvaya atlayıp 3 trabzan daha yapalım. Sıra sonuna kadar aynı işlemi tekrar edelim.

3. tur : Bir önceki turda yaptığımız işlemi bir daha tekrar ediyoruz.

Şimdi aynı şekilde kalbin diğer yarısını da aynı şekilde örelim.

Kalp paspasın diğer aşamalarına kaynakta bulunan linkten ulaşabilirsiniz. Çok şık bir paspas olacak. Bende kızımın odası için bir tane yapmayı düşünüyorum. Eminim kendisi de çok sevinecek.

Kalp Paspas Yapılışı 2

Kalp Paspas Yapılışı 1

Kaynak : http://bautawitch.se/2013/08/18/diy-virkad-hjartformad-matta/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler