Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

İncili Gelin Lifi Yapılışı

Lif modellerinden çeyiz kıskandıracak bir tarif hazırladık. Lif yapımı incili boncuklu. Eğer inci kullanmayı sevmiyorsanız bu kısımlarda rokoko yapabilirsiniz. Çeyizlik lif modellerinde puf çiçekli kese lif örneğini de kullanabilirsiniz. Dolayısıyla iki modeli birleştirerek takım yapabiliriz. Papatyalı liflerde renk değişiklikleri yaparak takım lif modellerine dahil edebilirsiniz. İncili papatya lif nasıl örülür önceki yazılarımızda birçok tarife ulaşabilirsiniz. İncili gelin lifi yapılışı için hemen detaylara geçelim. Çeyizler için keyifle örelim.

İncili Gelin Lifi Nasıl Örülür?

Krem renk iple, gold incilerle yapılmış en güzel liflerden biri. İncili gelin lifi yapılışı. Yeni gelin lifi modelleri için krem rengi lif ipi kullanacağız. Gold rengi nakış ipi, gold boncuk kullanacağız. 1, 75 mm tığ kullanacağız. Makas, dikiş iğnesi, 22 numara tığ gerekli olacak. Malzemelerimiz hazırsa lifimizin yapılışına geçebiliriz.

İncili Gelin Lifi Yapılışı

Öncelikle krem rengi lif ipiyle 6 sıra ve her bir dilimde 6 fıstık olana kadar yuvarlak 6 dilimli taban örüyoruz. Örmüş olduğumuz tabanın her diliminin üstünde ayrı ayrı modelimizi hazırlıyoruz. İlk dilim üstünde 2 fıstık içeriden başlayarak 13 zincir çekiyoruz ve ikinci zincirin içine fıstık yapıp kapatıyoruz. Arada 2 zinciri boş geçerek son zincire kadar zincirlerin içine fıstık yapıp kapatıyoruz. Sıra sonuna geldiğimizde 1 fıstık atlayarak ilmeği sabitliyoruz. 1 fıstık atlayıp tekli fıstıkların üstüne kutu tekniği ile ikili fıstık yaparak sıra sonuna kadar örelim. Yeni sıraya 2 fıstık arttırma işlemi yaparak başlayıp kutu tekniği olarak örelim. İlmeği dilim üstüne sabitleyip 1 fıstık atlayarak sıra sonuna kadar kutu tekniği olarak örelim.

İncili Gelin Lifi Yapılışı 2

Dönüş sırasında fıstıkların arasına 2 dolgulu fıstık yapıp araya 1 zincir çekerek 5 kez bu işlemi tekrar ederek kenar uygulamasıyla ilk dilimdeki modeli tamamlıyoruz. İp koparmadan ikinci dilime geçiş yapıyoruz ve 2 fıstık içeriden başlayarak 13 zincir çekip ilk dilimde yaptığımız kenar uygulamasının orta fıstığına ilmeği sabitleyerek oluşturduğumuz zincir yuvasının içine 10 fıstık yaparak başlayıp ilk dilimdeki işlemlerin aynısını yapalım.

İncili Gelin Lifi Yapılışı 1

2 fıstık arttırma yaptıktan sonra kenar uygulamasının ikincisine ortadaki fıstığına ilmeği sabitleyerek aynı şekilde çalışmayı tamamlayalım. Son dilimde kenar uygulamasını yaparken iki yerdeki birleştirme işlemini yine aynı şekilde yapalım. Simli ip ile kenar uygulaması yaptığımız fıstıkların üzerine zincir çekerek süsleyelim ve boncukları da dikerek tamamlayalım. Ortadaki yaprakları ilk sıraya dilimlerin arasına yaparak ve çiçek yaparak dikelim.

Lifizimizin anlatımını tamamladık. Böylece videoya geçebiliriz. Dolayısıyla yazılı kısımdan yapamayacaklar için video anlatımı yeterli olacaktır. Beyaz renk kırmızı bordür, pembe mavi bordürlerle lif yine muhteşem olacaktır. Farklı renk düzenlerinde de denemekten çekinmeyelim. İyi seyirler.

İncili Gelin Lifi Yapılışı 3

İncili Gelin Lifi Yapılışı 4

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler