Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı

Harika bir hırka. Siyah, beyaz ve gri renk uyumlarında. Aynı hırkadan bende ördüm ve örerken sizlere video çekmeye çalıştım. Çok severek giydiğim bir hırka. Örgü hırka modellerinde kullandığımız motifi çeşitli boyutlarda örerek birçok örnekte kullandık. Çeşitli renklerle çeşitli özellikte çeşitli marka iplerle ördük. Ben nako süper inci hit kullanmıştım. Alize cotton gold ile de örebilirsiniz. Hanım dilendi bey beğendi motifinden. Parça ipleri değerlendirmek içinde süper bir örnek. İsmi değişik kim koydu bilinmez ama çok eskilerden geliyor. Motifli fermuarlı hırka yapılışı paylaşmıştık. Aynı motifle ördüğümüz hırkalardan. Ördüğümüz hırkalara düğme, fermuar dikebiliriz. Kemerli yapabiliriz. Örgü hırka anlatımlı modellerde eski kotları da değerlendirerek yeni model örmüştük. Eski kottan motifli hırka yapılışından tüm detayları görebiliriz. Örgü hırka yapılışı için aralara kottan parçalar ekleyerek hırkayı örebiliriz.

Anlatımlı Örgü Hırka Yapımı

Bildiğimiz aşina olduğumuz bir motif. Motifle battaniyeler, hırkalar, şallar, paspaslar ördük. Örgü hırka yapılışı videolu anlatımlı modelde her beden için motif ekleme şablonunu da paylaşacağız. Uygun bedene göre örebilirsiniz. Modelimizin önce sizlere motif şemasını sonrasında da hırka için gerekli şemayı paylaşalım.

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı 7

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı 6

Hırka motif kısmı bütün olarak örülüp önlerde kol ayrımı, ön – arka ayrımı yapılarak örülmüş. Ben ayrı ayrı ördüm. Yanlardan dikerek birleştirdim. Hırkada kol yapılırken aşağıdaki gibi bir parça örülüyor. Ben yine alt tarafı tüm motifli üst kısımda şiş ile ilmek toplayarak örmüştüm.

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı 4

Nako süper inci hit ile 2,5 mm tığ ile motifleri örmüştüm. Üst kısım için 3 – 3,5 mm şiş kullanmıştım. Şimdi hırkamızın bittiğinde nasıl duracağına bakalım.

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı 1

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı 5

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı 2

Örgü Hırka Yapılışı Videolu Anlatımlı 3

Gelelim hırkanın anlatımını videolu izlemeye. Eğer aklınıza takılan konu olursa yorum kısmından bizlere ulaşarak sorularınızı sorabilirsiniz. İyi seyirler.

Kaynak : https://www.bianzhihui.com/t/7859

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler