Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Unisex Nervürlü Şapka Yapılışı

Erkek ve kızlar için örebileceğiniz çok güzel bir örgü bere modeli. Sizler için daha öncede farklı örgü bere modelleri paylaşmıştık. Erkekler için örebileceğiniz çok şık tığ işi şapka modeli erkekler için bere şapka örülüşü sitemizde mevcut. Bu vereceğimiz modeli erkek için de kız içinde örebilirsiniz. Renk değişimleri yaparak örebilirsiniz. Bu bere modeli için 4 mm tığ ve akrilik ip kullanabilirsiniz. İp tercihini kendi isteğinize göre belirleyebilirsiniz. Bu şapkayı erişkin bir erkek için örmek istiyorsanız yaklaşık olarak 60 cm civarında başlayabilirsiniz. En iyi yöntem öreceğimiz kişinin başına ölçmek.

Örgü Nervürlü Şapka Modeli Nasıl Örülür ?

1.tur : 100  zincir çekip halka oluşturalım. Üzerine tüm ilmeklere bir kez batarak trabzan yapalım.

2.tur : Bu turda 3 zincirle başlayalım. 2 sıra  ön ilmeklere batarak örelim. 1 sıra atlayıp sonraki sıra içerisine V dikiş yapalım ( trabzan, 1 zincir, aynı yere 1 trabzan daha ) 1 sıra atlayıp sıra sonuna kadar aynı şekilde örelim.

3.tur : 2 kez ön ilmeklere batarak örelim. 1 zincir, 1 sıra atla, bir sonraki sıraya 1 trabzan 1 zincir 1 sıra atla ve aynı şekilre sıra sonuna kadar.

4.tur :  2 sıra  ön ilmeklere batarak örelim. 1 sıra atlayıp sonraki sıra içerisine V dikiş yapalım ( trabzan, 1 zincir, aynı yere 1 trabzan daha ) 1 sıra atlayıp sıra sonuna kadar aynı şekilde örelim.

Ön ilmeklere batılarak örme kısmını trabzanların ön kısmına batarak öreceğiz. 3. ve 4 turları tekrar ederek 27 sıra olacak şekilde örelim. Ve örgüyü bitirelim.

Bayan versiyonu şapka için ebruli iplik ve tek renk iplik tercih ederek ördük. Üst kısmı için iplik ile hazırladığımız kordonu kullandım. İsteğiniz renklerde örerek çeşitli bereler yapabilirsiniz. İşte sizlere hem erkek hem kız versiyonu bere modeli.

Unisex Nervürlü Şapka Yapılışı

Unisex Nervürlü Şapka Yapılışı 1

Kaynak : https://beacrafter.com/crochet-unisex-ribbed-slouch-hat/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler