Ütü altı temizleme nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz. Pratik bilgiler ile devam ediyoruz. Zaman zaman pratik bilgilere yer veriyoruz. Örgü modellerine, lif modellerine, iğne oyalarına, hobi dünyasına ara verip işimize yarayacak pratik bilgileri hazırlıyoruz. Hayatımızı kolaylaştıracak pratik bilgilere. Ocak temizliklerinden, kapı kolu temizliğine, fırın temizliklerinden, gözlüklerin buğulanmaması için yapılması gerekenlere kadar birçok fikir hazırladık. Rutubet nasıl temizlenir, yataklar, koltuklar nasıl temizlenir yine paylaştığımız fikirler arasında. Halıdaki lekeleri çıkartma yöntemlerinden ev temizliği için doğal ipuçlarına değindik. Şimdiki konumuz ise ütü altı nasıl temizlenir ona değineceğiz.
Her evde her hafta çamaşır yıkanır ve her hafta ütü yapılır. Ütülerin altı zamanlar ilk parlaklığını kaybeder. Zamanla kararmaya başlar. İçi kireçlerin, ütünün delikleri tıkanır ve yeterli miktarda buhar vermemeye başlar. Ve ütü yaparken istediğimiz sonucu alamayız. Ütü nasıl temizlenir 2 yöntem hazırladık. Ondan detaylı bir şekilde bahsedeceğiz. Daha önce ben kirecin çözülmesi için ütünün içine eritilmiş limon tuzu, sirke ve su koymuştum. Sıcak su. Buharı son ayara getirip iyice temizlemiştim. Limon tuzu ardından küf akmaması için birkaç kez yine su koyup tekrar tekrar temizleme yapmıştım. Bütün kireçler sökülmüştü. Tıkalı delikler açılmıştı. İsterseniz ütü kireci temizlemek için aynı yöntemi yapabilirsiniz.
Ütü altları nasıl temizlenir ona geçelim şimdide. İlk yöntem ile başlıyoruz. Öncelikle ütümüzün soğuk olması gerekiyor. Aksi halde elimizi yakabiliriz. Yumuşak bir sünger veya yumuşak bir bez kullanacağız. Ütünün tabanını çizmemek için. Kumaşların üzerinde ütünün daha iyi kayması için düzenli temizlememiz gerekiyor. 1 yemek kaşağı karbonatı 1 çay kaşığı sıcak suyla karıştıralım. Kullanacağımız bezi biraz nemlendirelim. Tabanı ovmaya başlayalım. Hidrojenperoksit ile temizleyenler de var.
Sıra 2. yöntemde. Önce beyaz sirke ile kulak çubuğu kullanıyoruz. Kulak çubuğunu sirkeye batıralım ve ütünün buhar deliklerini temizleyelim.
Şimdi ütünün su haznesini dolduralım. En yüksek ayara getirelim. Buhar basıncını son ayara getirelim. Temiz kuru bir havlunun üzerine ütüyü koyalım. Delikleri sirke ile temizlediğimiz için buhar iyice çözecektir.
Şimdi ütü iyice soğuduğunda tabanı temizleyelim. Pamuğa aseton dökelim. Ve tabanı ovmaya başlayalım.
Ütünün tabanını temizlemek için diş macunu ile ovanlar var, limon ile ovanlar var. Karbonat sanki biraz riskli gibi acaba delikleri tıkayabilir mi. Gerçi arkasından buhar veriyoruz. Sıkıntı olmaz sanırım.
Kaynak : https://www.creeklinehouse.com/how-to-clean-an-iron/
www.petitcitron.com/blog/comment-nettoyer-la-semelle-dun-fer-a-repasser/#.V4ZXZpOLRE4