Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Nilüfer Çiçeği Lif Nasıl Örülür?

3D örgü modelleri ile harika bir tasarım lif modeli yapılışı var . Nilüfer çiçeği lif nasıl örülür detaylı anlatımı ile hazırladık. Bu modeli sadece lif olarak düşünmeyin. Kırlent modelleri, battaniye modelleri olarak da, örgü duvar süsü modelleri olarak da yapılabilecek muhteşem bir model. 3 boyutlu lif yapılışını sizde hayal gücünüzü kullanarak farklı örgülerde kullanabilirsiniz. 3 boyutlu lif modellerinde farklı örneklere değinelim. Yine çok seveceğiniz ve bebek battaniyesinde kullanmak isteyeceğiniz 3 boyutlu fiyonklu lif modeli çok şık bir örnek. 3d yıldız lif yapılışı da örümcekli lif modellerinin başında geliyor.

3D Nilüfer Çiçeği Lif Yapılışı

Nilüfer çiçeği nasıl örülür hemen malzeme listesi ve yapılışı ile örgüye başlayalım. Beyaz, yeşil lif ipi, punch ipi sarı simli, 1, 75 mm tığ, fırfırlar için 7 numara tığ, makas. Hadi başlıyoruz örmeye.

Nilüfer Çiçeği Lif Nasıl Örülür? 1

Modelimiz 7 adet motiften oluşuyor ve yıldız örgü tekniği ile örülüyor. Ortadan 6 tekli fıstıkla başlayıp fıstıkların her birini dilim haline getiriyoruz. Her sırada ve her dilimde artırma işlemi yaparak 3 sıra örüyoruz. Motiflerimiz bu şekilde oluşuyor. Motiflerimize dikişsiz olarak yapraklarımızı uyguluyoruz. Ortada 6 fıstık olarak başladığımız sırada fıstıkların arasında çekmiş olduğumuz zincirlere ilmeğimizi sabitliyoruz 6 zincir çekip aynı yere tekrar ilmeğimizi sabitliyoruz. Yapraklar için yuvalar hazırlamış oluyoruz. İkinci sıra olarak hazırladığımız yuvaların içine 6 tane ikili trabzan yapıyoruz ve ilmeğimizi dilimlerin arasındaki 2. sıraya sabitledikten sonra yaprağımızın diğer yarısını da 6 tane ikili trabzan olarak örüp aradaki zincir çekmiş olduğumuz yere sabitliyoruz.

Bu şekilde motiflerin ortasında yapraklarımızı oluşturuyoruz. Çiçek uygulaması için 5 veya 6 zincir çekerek yuvarlak bir halka oluşturuyoruz. Halkanın içine 5 tane kısa fıstık yapıyoruz fıstıkların üzerine yaprak uygulamasında yapmış olduğumuz tekniği uyguluyoruz. Çiçeklerimizin yapraklarını 2 sıra olarak yapıyoruz. Punch ipiyle ortasına pıtırcık yapıp çiçek ve motiflere bağlayarak sabitliyoruz. Lifimizin kenarında fırfır uygulaması yaparak modelimizi tamamlıyoruz.

Nilüfer Çiçeği Lif Nasıl Örülür? 2

Nilüfer Çiçeği Lif Nasıl Örülür? 4

Lifimizin yapılışını yukarıda hazırlamıştık. Şimdi benzer bir modelin yapılışını inceleyelim.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler