Turşu tarifleri ile devam ediyoruz. Sırada yeşil fasulye turşusu nasıl olur onu anlatacağız. Bildiğiniz klasik usul turşular kurabilirsiniz. Veya şimdi vereceğimiz yeni tarifle turşularınızı yapabilirsiniz. Tüm gördüğüm turşularda dereotu ve çeşitli baharatlar kullanılıyor. Dereotu çiçekleri kullanılıyor. Kişniş, top karabiber, kuru soğan, hardal tohumu, zerdeçal kullanılıyor. Bu sene kornişon turşu tarifini yaparken bende kuru soğan ve kişniş kullandım. İnşallah güzel olur. Baharatlı, soğanlı kornişon turşu yapılışından detaylara ulaşabilirsiniz. Salamura patlıcan turşusu tarifi de denemeniz gereken tariflerden. Ben her yazdan kış için hazırlıyorum. Bazen kendim yapıyorum, bazen kayınvalidem yapıyor. Çok lezzetli oluyor. Yemek tariflerinin yanında çeşitli turşular yapabilirsiniz. Şimdi yeşil fasulye turşusu nasıl olur ona değinelim.
Kışlık hazırlıklarda en çok yapılan turşu tariflerinden biri yeşil fasulye turşusu. Karışık turşu, lahana turşusu, kornişon turşusu da yapılan diğer turşulardan. Hemen yeşil fasulye turşusu nasıl olur malzeme listesi ile başlayalım.
Önce fasulyeleri yıkayalım. Tepelerini temizleyelim. Kavanoza sığacak uzunlukta kesebilirsiniz isterseniz.
Yıkadığımız ve temizlediğimiz fasulyeleri kavanoza yerleştirelim.
Şimdi her bir kavanozun üzerine pul biber, tuz, dereotu, sarımsak koyalım. Tercihe göre isterseniz alt kısma da koyabilirsiniz. Elinizde dereotu çiçekleri varsa onları kullanabilirsiniz.
Tencerede su, sirke, tuzu karıştıralım. Kaynatalım. Kavanozların üzerine dökelim. Kapakları sıkıca kapatalım.
İsterseniz acı biber ekleyebilirsiniz. Hardal tohumu, kişniş, top karabiber kullanabilirsiniz.
Kavanozları kapattıktan sonra isterseniz 10 dakika kadar ocakta kaynatabilirsiniz. 1 gece kapağı ters şekilde tezgah üstünde bekletelim. İyice soğuduktan sonra kaldırabiliriz. Afiyet olsun.
Kaynak : https://practicalselfreliance.com/dilly-beans-dill-pickled-green-beans/