Artık ipleri değerlendirmek için güzel bir proje daha hazırladık. Çizgili lif modelleri kalan ipleri değerlendirmek için iyi fikir. Çizgili takım lif modeli yapılışı örebilirsiniz. Kare ve uzun liflerden oluşan. Çizgili lif yapılışı için beğendiğiniz renk ipleri kullanabilirsiniz. Örgü lif modelleri yeni lif örnekleri çeyizler için, günlük kullanımlar için örüp kullanabilirsiniz.
Çizgili lif modelleri için 3 renk lif ipi kullanıyoruz. 7 numara tığ kullanarak örebilirsiniz. Modelimiz 4 parçadan oluşuyor. Modelimizin her sırasında ip kopartarak çalışıyoruz. İlk beyaz iple 21 tane üst üste fıstık yaparak başlıyoruz. 2 fıstık ekleyerek 2. Sıradaki fıstığın tepesine batıp 2li fıstık yapıp kapatıyoruz. İlk sıramızı 2 li fıstık toplayarak tamamlıyoruz 10 fıstık sağdan 10 fıstık soldan ayırıp ortada 1 fıstık bırakıp beyaz ipimizi ortada ayırdığımız tek fıstıktan sabitleyip uzunlamasına 2li fıstık toplayıp 10 fıstık sıra örüyoruz. Diğer karşına gelen parçayı da 10 fıstık sırası ile tamamlıyoruz. 4 parça hazırlayıp zemin kısmı bitmiş oluyor. Model de kullanılan kırmızı ip uzunlamasına örülen parçanın ilk başındaki fıstıktan sabitleyip yine 2li fıstık örüp 8 sıra örüp tepesine fıstık yanına fıstık ortaya batmada diğer parçayla yaptığımız 2 fıstık arasına batıp 3lü fıstık olarak topluyoruz. Bir alt sırada yapılan beyazla sıramızda 10 fıstık bu sıramızda eskitme yaparak 9 fıstık olacak. Kalan sırayı yine 2li fıstık örmeye devam ediyoruz. Her bir sırada örülen ip rengiyle orta kısmında 3lü fıstıkla eksiltme yapılarak 9-8-7-6-5 en son tepede 1 fıstık sırası kalana kadar eksiltmelere devam ediyoruz. Diğer kalan 3 parçayı da aynı işlemleri yapıp model kısmını tamamlıyoruz. En son beyaz iple kenar oyasıyla lifimiz bitmiş oluyor.
Çizgilerin uzunluğunu, genişliğini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Şimdi benzer bir teknikle farklı çizgi yerleştirilmeleriyle örülmüş lifin yapılışını izleyelim.