Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü Lif Modelleri

Takım lif modellerine devam ediyoruz. Harika bir örnek harika bir fikir. Bu kez yüz lifi yapımından bahsedeceğiz. Dilerseniz tur sayılarını artırarak yuvarlak lif modelleri olarak da örebilirsiniz. Lif modellerinden yeni örneklerin anlatımları her zaman olduğu gibi yine videolu. Aynı modelin yuvarlak uzun fırfırlı lif yapılışından bahsetmiştik. Takım olarak devam ediyoruz. Ve yüz lifini örüyoruz. Daha çok örgü modelleri tariflerine ana sayfadan ulaşabilirsiniz. 

Yuvarlak Fırfırlı Yüz Lifi Yapılışı 

Örgü lif modelleri yapılışında kullanılan malzemeler 4 renk lif ipi (marka ve renk tercihi istenilen renklerde. Zemin rengi beyaz ) Önceden hazırladığım 1 adet çiçek. Fırfır için 7 numara demir saplı tığ. Lif için yine 7 numara tığ ve makas. 

Modelimiz küçük yüz lifi olarak hazırlanmıştır. İki motif halinde kese seklinde örülecektir. Çiçek kullanılan motif üst taraf ve fırfırlar uyguladığımız yerdir. Uzun lifte de yaptığımız gibi çiçeğin arkasından yuvalar oluşturup içine 3 lu fıstık yapıyoruz ve her bir dilim 6 fıstık olana kadar örüyoruz. Yıldız örgü tekniğiyle. Arka tarafta yaptığımız motifteki tek fark orta kısımda çiçek olmaması düz olmasıdır. 6 zincir çekerek halka oluşturuyoruz ve içine 6 adet tekli fıstık yapıyoruz aralara 2 zincir çekerek.

Zincir sayılarını kendi elime göre ayarladım. Siz kendinize göre zincir sayılarını eksiltebilirsiniz yada artırabilirsiniz. Arkadaki motifte her bir dilim 6 fıstık olana kadar örülüyor. Sonra iki parça kenarlardan zincirlerle fıstıkların arasına sabitlenerek birleştiriliyor. Ayni zamanda 4. Ve 5. Sırada da fırfır uygulaması için zincirlerden yuvalar oluşturuyoruz. Kenar ve üst kısımdaki zincirlerin içine fırfır uygulamasını yapıyoruz.

Tercihe göre asma yeri yapabilirsiniz ben 13 tekli fıstık yaparak çalıştım ve fıstıkların üstlerine de zincir çekip yuvalar oluşturarak fırfır uyguladım. Demir saplı tığımızın arkasıyla yuvaların içinden ilmekler uzatıp tığın üstünde biriktiriyoruz ve tığın on kısmıyla da renkli bir iple zincir çekerek ilmekleri sabitliyoruz.  Kolay gelsin. 

Örgü Lif Modelleri 1

Örgü Lif Modelleri

Örgü Lif Modelleri 3

Örgü Lif Modelleri 4

Lifte fırfır sayısını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Az sonra videoda izleyeceğimiz gibi sadece dış kenarı fırfırla tamamlayabilirsiniz. 

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler