Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Yüksek Kollu Hırka Yapımı

Yine çok güzel bir model daha. Hırka modelleri sevenler burada mı. Sizler için örmesi kolay bir proje hazırladık. Diktörtgen bir parça örüyoruz ve sonra kolları örüp bitiriyoruz hırkamızı. Sizlere yeni desenlerin yapılışını hazırlamayı çok seviyoruz. Şiş örgü modellerinden harika bir proje. Biraz birleştirme işlemleri olarak tek parça kapitone hırka yapımına benziyor. Salaş hırka modellerini seviyorsanız bu güzel modeli kendinize örmekle başlayabilirsiniz. Genç kızlarınız için de harika bir model. İlmek sayılarını azaltarak küçük kızlarınız için de örebilirsiniz. Daha önce örgüye yeni başlayanlar için kolay hırka yapımından bahsetmiştik. Yine birleştirme olarak aynı şekilde yapılıyor. Aradaki fark kollar. Kullanımı çok kolay. Örmesi de. Oldukça şık. Kesim şekli ile 4 beden için uygun. 36 – 42 beden arası rahatlıkla kullanabilir yüksek kollu hırka yapımını. Hazırsazın başlayalım mı yeni hırkanın yapılışına.

Örgü Kolay Salaş Hırka Yapımı

Yüksek kollu hırka yapımı için modelde % 58 pamuklu, % 21 yün, % 21 poliakrilik bir ip kullanılmıştır. Şiş olarak ise misinalı 5.5 mm şiş kullanılmıştır. İlmek sayıları fazla olduğu için misinalı şişlerle daha rahat örebilirsiniz. 250 m – 100 gramlık ipten 600 gram kullanılmış. Örnek düz örgü ve ters örgüden oluşuyor.

Yüksek Kollu Hırka Yapımı

Şişimize 200 ilmek atıp ön yüzde düz, arka yüzde ters olarak 260 sıra öreceğiz. Ana gövde kısmı bitirmiş olacağız. Kollar için 48 ilmek atıp şişe 2 düz 2 ters olarak 74 sıra lastik öreceğiz.

Hırkayı birleştirirken büyük parçayı ortadan 2 ye katlıyoruz. Kollar için üst kısımdan 12 cm açıklık bırakıp aşağı doğru 43 cm dikiyoruz. Kol için bıraktığımız boşluğa ise kol için ördüğümüz parçayı dikiyoruz. Ve hırkamız hazır. Geriye keyifle el emeği göz nuru hırkamızı giymek kalıyor.

Yüksek Kollu Hırka Yapımı 1

Kaynak : https://verena.ru/vyazanie-spicami/bezrazmernyy-kardigan-s-vysokimi-plankami-rukavov-5275?fbclid=IwAR0iyGtTulySJiesO-SXZzmgZ66LQJ1sTlZeowf6ZAsdrsKTm5J7VEzPxOo

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler