Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Sigara Kokusu Nasıl Gider?

Sigara kokusu nasıl gider diye sorar gibisiniz. Keşke sigara içilmese ama bazen engel olamıyoruz. Etrafa sinen sigara kokuları hepimizi rahatsız etmektedir. Özellikle evlerimizde bu durum çok daha can sıkıcı bir hal alır. Fakat aslında evlere sinen sigara kokuları için canımızı sıkmaya gerek yoktur. Çünkü sigara kokusundan kurtulmanın çeşitli yolları vardır

Sigara Kokusuna Çözümler

Sigara Kokusu Nasıl Gider?

1-Elma sirkesi ve Hamur Kabartma Tozu

Bir su bardağının içine bir paket hamur kabartma tozunu koyunuz. Üzerine taşırmamaya dikkat ederek elma sirkesi ekleyiniz. Elde ettiğiniz bu karışımı odada herhangi bir yere koyduğunuzda karışım buharlaşarak sigara kokusunu giderecektir. Dilerseniz daha etkili olması için bu karışımdan daha küçük bardaklarda hazırlayıp birkaç yere koyabilirsiniz.

2-Türk Kahvesi

Tülden küçük keseler hazırlayıp içlerine Türk kahvesi doldurduktan sonra evinizin bazı bölgelerine asarsanız kahve sigara kokusunu ortadan kaldırır ve evinize hoş bir koku bırakır.

3-Kokulu Mum

Sigara içilen yerde kokulu mumlar yakarsanız sigara kokusu mum tarafından engelleyecektir.

4-Limon ve Portakal Dilimleri

Bu konuda başvurabileceğiniz en kolay yöntemlerden biri de birkaç adet portakalı ve limonu dilim dilim keserek bu dilimleri sigara içilen alanda farklı yerlere yerleştirmenizdir. Fakat en fazla iki gün sonra mutlaka bu dilimleri yerleştirdiğiniz yerlerden kaldırmalısınız. Aksi durumda küf oluşumu gözlenecektir.

5-Mangal Kömürü

Odanın görünmeyecek köşelerine açık halde mangal kömürü koymanız sigara kokularının geçmesini sağlayabilir.

6-Islak Sünger

Odanın herhangi bir yerine ıslak sünger asmanız sigara kokusunu geçirebilecek bir yöntemdir. Buna ek olarak ıslak bir havluyu oda içinde sallamanız da yararlı olabilir.

Tabii ki tüm bu yöntemlerin yanı sıra sigara içilmiş odayı mümkün olduğu kadar havalandırmanız önerilir.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler