Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Videolu, Yusufçuk Battaniye Motifi Yapılışı

3 boyutlu örgü motif yapıyoruz. Yusufçuk motifi örgü battaniye. Yapılışını videolu olarak sizlere vereceğiz. Daha önce sizlere daha kolay bir model olan yusufçuk bebek battaniyesi yapımı vermiştik. Düz olarak örülüp ilerliyordu. Şimdiki modelimiz motifli bir örnek. Yapılışı çok zevkli bir tığ işi bebek battaniyesi modeli. Aynı modeli örgü kırlent yapımında da kullanabilirsiniz. Motifleri tek tek örüp dikerek birleştirebilirsiniz . Karşılıklı sık iğne ile birleştirebilirsiniz. Son eklediğimiz zambak bebek battaniyesi modeli sık iğne ile birleştirilmiş bir örnek. Birçok farklı teknik var. Motifleri ütülemek istemiyorsanız örgü gerdirme işlemi yapabilirsiniz. Birçok örgüde kullanıyoruz bu tekniği.

Yusufçuk Motifli Battaniye Nasıl Yapılır?

1.tur : 4 zincir çekip halka oluşturalım.

2.tur : 3 zincir çekip yanına 4 trabzan yapalım. Tığı ilmekten çıkartıp baştaki zincire takalım. Ve popcorn yapalım. 2 zincir çekelim. Yanından devam ederek 3 trabzan yapılım. 2 zincir çekip aynı yere trabzan ile batalım. 11 zincir çekelim. 2 zincirden başlayarak tüm zincir üzerine tekli trabzan yapalım. Tığı ilmekten çıkartalım. Geriden 3. tekli tarabzana batıp popcorn yapalım. 1 trabzanı yaptığımız yerden devam ederek 2 trabzan daha yapalım. Yusufçuğun kuyruğunu yaptık. Şimdi 2 zincir çekelim. Aynı yere 3 trabzan yapalım. 2 zincir çekelim ve en başta yaptığımız popcorna bağlayalım.

Motifin ilk 2 turun yapılışı bu şekilde. Karışık gelmiş olabilir. Videoyu izlediğinizde zor olmadığını göreceksiniz. Popcornlarla yapıyoruz motifi. Kalan kısmı videodan takip ederek yapabilirsiniz. Bittiğinde nasıl görünüyor bakalım.

Videolu, Yusufçuk Battaniye Motifi Yapılışı

Şimdi motifin nasıl yapıldığını videolu olarak görelim.

Kaynak : https://yarnutopia.com/2016/08/07/dazzling-dragonfly-granny-square/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler