Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Videolu, Ajurlu Şiş Örgü Dantel Modeli Örneği Yapılışı

Güzel bir örgü modeli ile karşınızdayız. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Yapılışı oldukça kolay. Hem anlatımlı hem videolu olarak yapılışını bulacaksınız. Anlatımlı Türkçe örgü modellerini de sizlere sıkça vermeye çalışıyoruz. Bu videomuz da oldukça güzel ve videonun hemen üstünde anlatımı yazılı olarak bulacaksınız. Tüm örgü modellerinizde kullanabilirsiniz. Hırka modelleri, yelek modelleri, bebek battaniyesi modelleri ve daha fazlası için kullanabilirsiniz.

Şiş Örgü Ajurlu Dantel Modeli Nasıl Yapılır?

Modeli kavramak açısından önce şişe az ilmek atarak başlayalım. 16 ilmek atabilirsiniz mesela. Ben öyle yaptım.

1.tur : 2 ilmek düz olarak örelim. 1 kez şişe ip dolayalım. 1 ilmek örmeden sağ şişe alalım. 2 ilmek düz örelim ve örmeden aldığımız ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden geçirelim. Şimdi sıra sonuna kadar 1 dola, 1 örmeden al, 2 düz , örmeden aldığını 2 ilmeğin üzerinden geçir olarak örmeye devam edelim.

2.tur : 2 ilmek ters olarak örelim. Doladığımız ilmeği önden batarak ters olarak örelim. Bu işlemi sıra sonuna kadar tekrar edelim.

3.tur : 1 ilmek düz olarak örelim. 1 keş şişe ip dolayalım. 1 ilmek örmeden diğer şişe alalım. 2 ilmek düz örüp örmeden aldığımız ilmeği üzerlerinden geçirelim. Sıra sonuna kadar 1 dola, 1 örmeden al, 2 düz ör, örmeden aldığınız ördüklerinin üzerinden geçir şeklinde örelim.

4.tur : 2 turda ördüğümüz gibi örüyoruz.

Model yapılışı 4 turun tekrarından oluşuyor. Örerken takıldığınız bir nokta olursa sormaktan çekinmeyin.

 

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler