Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Videolu, Kokulu Taş Kalıbı Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda birçok süslemede kokulu taş modellerini,  butik sabun modellerini kullanır olduk. Kokulu taş nasıl yapılır daha önce sizlerle paylaştık. Bugünde polimer kil ile kokulu taş malzemeleri arasında yer alan kalıp yapımı paylaşacağız. Bu sayede beğendiğiniz objelerin kalıplarını çıkartabilirsiniz. Ben polimer kili henüz denemedim. Ama daha önce nişasta ve beyaz silikon ile kalıp yaptım. İkisini birbirine karıştırarak bir hamur elde ediyorsunuz. Ve çıkartmak istediğiniz objenin üzerine kaplıyorsunuz . İyice kuruduktan sora kalıp hazır oluyor.

Kalıp Macun ile Kokulu Taş Kalıbı Yapılışı

Videolu, Kalıp Macun ile Oreo Kokulu Taş Kalıbı Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere RTV sıvı silikon ile kokulu taş kalıbı  yapmayı anlatacağız. Sizde bu teknikle istediğiniz kalıpları hazırlayabilirsiniz. Eğer etrafınızda kalıp macunu, polimer kil, RTV bulamıyorsanız artık her evde silikon var. Marketlerde falan kolaylıkla bulabilirsiniz. Silikon ile nişastayı birbirine karıştırıp yoğurarak bir hamur elde edebilirsiniz. İçine renk katmak tercihe bağlı. Hamuru yaptıktan sonra istediğiniz obje üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Ve iyice kurumasını bekleyin. Kuruyup donduktan sonra kalıbınız hazır. Butik sabun yapımında , kokulu taş yapımında kullanabilirsiniz. Benim o şekilde yapılmış birkaç kalıbım var.

Macun, polimer kil veya nişastalı hamuru hazırladıktan sonra yarısı ayrılmış oreo ile kaplayalım. Ve donması için bekleyelim. Donduktan sonra içinden bisküviyi çıkartalım. Ve kırıntıların gitmesi için içini yıkayalım. Artık kalıbı kullanabilirsiniz. Mutlu günler dilerim.

Evde kokulu taş kalıbı yapılışı video :

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler