Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Yeni Başlayanlar için İlmek Nasıl Atılır?

Şiş örgü modellerine yeni başlayanlar, örgü örmek isteyenler için örgü derslerine başlıyoruz. Bugün şişe ilmek nasıl atılır ondan bahsedeceğiz. Şiş örgünün başlangıcı. Tabi farklı şekilde de ilmek atma teknikleri var. Ama herkes tarafından bilinen en çok uygulanan yöntem bu. Daha sonra düz örgü ters örgü gibi tekniklerin de yapılışını öğreneceğiz. İlk olarak şişe ilmeği nasıl atarız detaylıca öğrenelim. Daha sonra dilediğimiz örgü modelleri ve yapılışlarını, bebek örgü modellerini örmeye başlayalım. Tabi ilk olarak kolay modellerden, düz modellerden, basit örnekli modellerden başlamak gerek. Temel teknikleri öğrendikten sonra mimuucom üzerinden anlattığımız tüm modelleri örebilirsiniz. Yabancı örgü modellerini ise örgünün dili hep aynı olduğu için ellerini takip ederek örebilirsiniz. Yani ben dil bilmediğim için öyle yapıyorum. Benimki naçizane bir öneri. Yeni başlayanlar için ilmek nasıl atılır hemen öğrenmeye geçelim.

İlmek Nasıl Atılır?

Kalın şiş, ince şiş, kalın ip, ince ip fark etmez hepsine aynı şekilde ilmek atabilirsiniz. İki şişe ilmek nasıl atılır derseniz yine aynı yöntemi kullanıyoruz. 1 şiş yerine 2 şişi üst üste koyup aynı teknikle ilmeklerimizi atıyoruz.

Yeni Başlayanlar için İlmek Nasıl Atılır?

Şişimize ilmekleri attık. 2 ters olarak düz örgü ve ters örgünün nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Daha sonra kendimize şapkalar, hırkalar, atkılar, battaniyeler örebiliriz. Düz örgülerle işe başlayıp daha örnekli ama kolay modellerin yapılışından da bahsederiz. Böylece örgümüzü kolay modellerle ilerletmiş oluruz. Daha sonra ajurlu örgü modellerine biraz daha içinde tekniklerin olduğu örnekleri modellere geçebiliriz.

Hazırsanız hemen videodan yeni başlayanlar için şişe ilmek nasıl atılır öğrenelim.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler