Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Çekirdekten Üzüm Yetiştirme

Çevremizde organik sebze meyve bulmak oldukça zor. Artık her şeyde zirai ilaçlar, hormonlar kullanılıyor. Tabi sebze meyve yetiştirmek içinde hepimizin bahçesi yok. Bu nedenle balkon bahçeciliği yapıyoruz. Saksıda meyve sebze yetiştiriyoruz. Kışlık sebzeleri, yazlık sebzeleri saksılarda yetiştiriyoruz. Bugün ise çekirdekten üzüm yetiştirmeden bahsedeceğiz. Bahçeniz varsa bahçelerde yoksa saksılarda yetiştirebiliriz.

Çekirdekten Üzüm Yetiştirme

Saksıda sebze meyve dışında ağaç da yetiştirebiliyoruz. Eğer nasıl yetiştirebileceğimizi merak ediyorsanız saksıda avakado, saksıda muz içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. Evde limon çimlendirme saksıda yetiştirme ilginizi çekecektir. Evde tohumdan kivi nasıl yetiştirilir paylaştığımız diğer konular arasında. Paylaştığımız konular arasında saksıda domates nasıl yetiştirilir, saksıda karpuz nasıl yetiştirilir gibi konular da ilginizi çekebilir. Saksıda maydanoz, kekik, nane gibi bitkileri de yetiştirebilirsiniz. Saksıda yetişen en iyi 8 sebze seveceğiniz diğer konular arasında. Şimdi ise yine çok seveceğimiz bir konuyla devam edelim. Üzüm çekirdeğinden üzüm çıkar mı? Hadi öğrenelim.

Üzüm Nasıl Yetiştirilir?

Marketlerden, kuruyemişçilerden aldığınız kuru üzümlerden çimlendirme işlemi de yapabilirsiniz. Tabi meyve verir mi bilmiyorum ama çimleniyor. Ben daha önce aldığımız kuru üzümden çimlendirme işlemi yapmıştım. Belki aşılama yapıldığında meyve vermeye de başlar. Yaş üzümde veya kuru üzümde içinde bulunan çekirdekleri çimlendirebilirsiniz. Bugün çekirdekten üzüm yetiştirmeden bahsedeceğiz. Tüm ayrıntılar videoda.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler