Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze

Saksıda yetiştirilebilecek en iyi 8 yaz sebzeleri ile ilgili bilgiler hazırladık. Saksıda yetişen sebzeler hakkında fikir arıyorsanız bu yazıyı mutlaka incelemelisiniz. Hepimizin bahçeli evleri yok. Köye memlekete gitme imkanımız da yok. Evde sebze, meyve yetiştirmek isteyenler için saksıda yetişen en iyi 8 sebze, yaz bitkisi hazırladık. Sizde evinizde, balkonlarda, teraslarda sebze meyve yetiştirebilirsiniz. Maydanoz gibi yeşillikleri çok yetiştiriyoruz. Meyvelerden saksıda çilek yetiştiriyoruz. Pet şişede soğan, sarımsak yetiştiriyoruz. Bugün balkonda sebze yetiştirme fikirlerinden 8 tane öneri ile geldik. Havaların ısınması ile birlikte, baharın gelmesi ile birlikte sebze meyve yetiştiriciliği de yavaş yavaş başlıyor. Evinde saksıda, kasada sebze yetiştirmek isteyenler için 8 sebzeden bahsedeceğiz. Sizde sevdiğiniz sebzelerle yavaştan başlayabilirsiniz. Daha önce saksıda yetiştirebileceğimiz birkaç sebzeden, meyveden bahsetmiştik. Evde saksı ile avokado nasıl yetiştirilir önceki yazılardan bulabilir avokado çekirdeği ile saksılarda yetiştirebilirsiniz. Evde limon çimlendirme ve saksıda yetiştirmek isterseniz yine detayları önceki yazılardan bulabilirsiniz. Organik tarım, organik sebzeler, organik bahçecilik fikirleri ile ilgileniyorsanız yine önceki yazılarımız arasında faydalı bilgiler bulacaksınız. Şimdi saksıda yetişen en iyi 8 sebzeden bahsedelim.

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 9

Balkonda Yetişen Sebzeler

Balkonda yetişen sebzeler, saksıda, kasada yetişen sebzelerden bahsedeceğiz. Balkonda sebze yetiştirmek için saksılar var özel büyük derin onlardan da kullanabilirsiniz. Damacanayı kesip saksı galine getirerek kullanabilirsiniz. Elinizde olan büyük saksıları kullanabilirsiniz. Saksıda yetişen en iyi 8 sebzenin ilk sebzesi ile başlayalım.

1-Salatalık

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 1

Kahvaltılarda, salatalarda, turşularda çok kullandığımız bir sebze. Salatalıkları orta boy saksılarda, büyük saksılarda, sebze yetiştirme torbalarında büyütebilirsiniz. Kullanılan saksının derinliği 30 cm olmalı. Tabi bu derinlik salatalığın cinsine bağlı olarak da değişebilir. En iyi salatalıkları hasat etmek için kompost ve zengin toprak karışımı kullanabilirsiniz.

2- Bamya

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 4

Yazın en sevdiğim sebzelerinden biri. Pişirmek biraz zahmetli diyebiliriz. Kolay aslında ama küçük püf noktaları gerektiren çok faydalı bir sebze. Ne yazık ki çok pahalı satılıyor. Bamyayı orta boy saksılarda rahatlıkla büyütebilirsiniz.

3- Biber

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 5

Biber çeşitlerini yazın çok kullanıyoruz. Kış için dondurucuda saklıyoruz. Dolma biberler ve diğer biberler gün boyu güneş ışığı almayı çok severler. Yeterince geniş bir kap – saksı seçip öğleden sonra alacakları doğrudan güneşten koruyarak, gölgelerde büyütebilirsiniz.

4- Kabak

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 7

Sıcak havaları seven kabağı yazın saksıda yetiştirebilirsiniz. 30 cm genişliğinde derin bir saksıda kabakları büyütebilir doğrudan güneşe koyabilirsiniz. Zaman zaman veya ayda 1 gübrelemek daha iyi bir hasat sağlayacaktır.

5- Fasulye

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze

Çalı fasulyesi ve direk fasulyesi saksılarda iyi büyür. Sırık fasulyeleri dikey büyüdüklerinden saksıda yetiştirmek için daha idealdir. 20 – 25 cm derinliğinde saksılarda her bitki arasında 7 – 10 cm boşluk bırakmak en iyi sonucu verecektir.

6- Domates

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 6

Domates saksılarda yetişen en iyi sebzelerden biridir. Günde 6 -8 saat sıcak ve bol  güneşin olduğu mevsimi isterler.

7- Patlıcan

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 2

Yaz sebzelerinden biride patlıcan. Saksılarda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Hava sıcaksa ve yeterince güneş görüyorsa, yeterli miktarda su verdiğimizde saksıda kolaylıkla yetişecektir.

8- Su kabakları, Karpuz, Kavun

Saksıda Yetişen En İyi 8 Sebze 3

Saksıda kavunları yetiştirebilirsiniz. Su kabaklarını yetiştirebilirsiniz. Daha çok dekoratif amaçlı kullanılır. Hint ve Güney Asya mutfaklarında su kabakları yenilebiliyor. Destek sağlanarak büyük kaplarda yetiştiriliyor.

Saksıda yetişen sebzelere bakın. Nasılda güzel görünüyorlar.

 

Kaynak : https://gardeningsoul.com/8-best-summer-vegetables-to-grow-in-pots/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler