Duvardaki küf lekeleri için kesin çözüm arayanlar, tavanda küf neden olur? diyenler, bu video sizin için. Duvardaki küf kesin çözüm bu yöntemle küften eser kalmayacak. Rutubet ve küfün tekrar etmemesi için evi ve odayı düzenli ve sağlıklı bir şekilde havalandırmak gerekir. Eşyaların duvardan olan mesafelerini arttırarak arka tarafın havalanmasına imkan verip duvardaki rutubet oluşumuna engel olabilirsiniz. Bunun gibi faydalı bilgiler ve daha fazlası için pratik bilgiler sayfamızdaki diğer yazıları da okuyabilirsiniz.
Tavandan gelen rutubet nasıl önlenir diyenler de vardır. Tavan sıvasında ya da boyasında dökülme varsa, çok büyük ihtimal üst komşunuzdan sizin kata su sızıntısı var. Bu su kaçağı yada sızıntısının kaynağını bulup tamir etmeden tavandaki o sorunları tamir etmeniz boyamanız faydasız olur. Bir kaç hafta sonra eski halini alır. Tavanda küf ve su damlaları ya da az bir nem varsa, bununda sebebi ortamdaki nem oranının normalden fazla olması.
Rutubetli, küflü yer banyo ise, banyodan sonra havalandırma penceresini açmayı ihmal etmeyin. Hatta banyonun kapısını da açık çok hızlı bir şekilde hava akımı sağlayıp havalandırmanızı tavsiye ederim. Rutubetli yer banyo, tuvalet değilde bir duvar ise, çamaşır suyunu püskürtüp sildikten sonra, havalandırmalı kurutulmalı, rutubet önleyici boya ile boyandıktan sonra hala sorun devam ediyorsa duvar dışarıdan ısı kayıpları olmasın diye ve su kaçağı önlemek için yalıtımı yapılmalıdır.
Rutubetli duvar nasıl kurutulur konusunda söylenecek iki şey var, birincisi havalandırma. Bu mümkün değilse ufo tarzı ısıtıcılarla duvarı kurutabilirsiniz. Kolay gelsin.