Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Ayçiçeği Hırka Yapılışı

Çocuklarımız için çok güzel bir hırka modeli yapılışı hazırladık. Ayçiçeği hırka yapılışı. Evet hırka tarifi için bir şema var. Ama siz her örgünüze bu modeli uygulayabilirsiniz. Bebek hırkalarında çok güzel duracaktır. Çiçekleri aynı modelde olduğu gibi ayçiçeği renklerinde yapabilirsiniz. Veya düğme şeklinde olan çiçekleri renk renk yapabilirsiniz. Veya beğendiğiniz farklı örgü aplike modellerini de örebilirsiniz.  Kız çocuk örgü modelleri anlatımlı modellerde ayçiçeği hırka yapılışını kullanabilirsiniz. Yelek modelleri olarak da örebilirsiniz. Bebek yelek modellerinde de düğmeleri örgü çiçek modelleri ile yapabilirsiniz. Ayçiçeği hırka yapılışı için detaylara bir göz atalım.

Ayçiçeği Hırka Nasıl Örülür?

Ayçiçeği hırka yapılışında ölçüler göğüs 75 cm, uzunluk 38 cm, kol 33 cm. Düz örgü ve ters örgü ile örülüyor. Hırkanın önlerinde ve yaka kısmında burgu modeli var. Kollar balon şeklinde. 5, 5 mm şiş ile örülmüş. Turuncu iplik seçilmiş. Aplikeler için ise sarı ve kahverengi iplik seçilmiş. Yapraklar için ise yeşil renk. Beyaz renk hırkalar örüp renk renk çiçeklerle örgünüzü süsleyebilirsiniz.

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 12

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 13

Hırkanın şeması yukarıdaki gibi. Şemaya göre örgülerinizi uyarlayarak örebilirsiniz. Bebe yünleri ve beğendiğiniz ipleri örebilirsiniz. Modelde böyle bir iplik kullanılmış.

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 11

Siz beğendiğiniz iplerle örebilirsiniz. Ayçiçeği hırka yapılışında önlerdeki düğme detayını ve arkadaki ayçiçeği detayını çok beğendim. Sizde örmek isterseniz hırkayı yakından inceleyelim. Anneler, anne adayları, kızlarınıza,  babaanneler, anneanneler hemen torunlarınıza örmeye başlayın.

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 5

Ayçiçeği Hırka Yapılışı

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 6

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 1

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 2

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 3

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 4

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 9

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 8

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 10

Ayçiçeği Hırka Yapılışı 7

 

Kaynak : https://www.bianzhirensheng.com/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler