Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Yün Keçeden Elbise Nasıl Yapılır?

Yün keçe çalışmalarından zaman zaman bahsediyoruz. Şimdi sizlere yün keçeden elbise nasıl yapılır detaylı bir şekilde resimlerle adım adım yapılışını hazırladık. Daha önce de yün keçeden çeşitli çalışmalar hazırlamıştık. Oyuncaklar yapmıştık. Minyatür figürler yapmıştık. Güller, kardan adamlar yapmıştık. Yün keçeden gül yapımı aşamalarını inceleyip broş olarak, kazaklarda, yeleklerde, kapı süslerinde kullanabilirsiniz. Keçeden çanta modellerinde kullanabilirsiniz. Yün keçe ile örgü süsleme yapabilirsiniz. Nasıl yapıldıklarını önceki yazılardan bulabilirsiniz. Burada yün keçeden elbise yapılışının detaylarına değineceğiz. Aynı tekniklerle şal modelleri, yelek modelleri, hırka modelleri gibi çalışmalar da yapabilirsiniz.

Islak Keçe Uygulaması

Yün keçeden elbise nasıl yapılır çalışmasını ıslak keçe uygulaması ile yapıyoruz. Yün keçeler, yumuşak keçeler bu tarz çalışmalar için  çok uygun. Yumuşak olduğu için her forma giriyor ve kolay şekil alıyor. Çok zor bir proje değil. Böyle bir projeyi ilk defa yapıyorsak daha küçük çalışmalarla başlayabiliriz. 2 gün gibi bir sürede böyle bir çalışmayı tamamlayabilirsiniz.

Malzeme olarak yün keçe, ipek şifon, streç film, örgü, poşet , sabun kullanacağız. Doğal güzellik ve doğanın harikaları her zaman ustalar için ilham kaynağıdır. Örneğin tırtılların kelebeğe dönüşme sürecinde tırtılın gövdesi kozanın içindeyken tam anlamıyla çözülür ve kelebeğin gövdesini yeniden oluşturur. Bu sürece metamorfoz denir. Ancak yaratıcı bir kişi aynı zamanda şekilsiz liflerden bir yığın halinde mükemmel ürünü muhteşem bir hale çevirebilir. Şimdi yün keçe ile harika bir elbise yapılışını inceleyeceğiz.

Yün Keçeden Elbise Nasıl Yapılır? 18

Böyle bir model çalışacağız. Bir kıyafetinizden kalıp çıkartabilir ve aşağıdaki teknikleri inceleyebilir ve uygulayabilirsiniz.

Tüm bu işlemler bittikten sonra elbise askısı veya manken üzerinde kurutalım.

Yün Keçeden Elbise Nasıl Yapılır? 23

Yün Keçeden Elbise Nasıl Yapılır? 20

Yün Keçeden Elbise Nasıl Yapılır? 15

Yün Keçeden Elbise Nasıl Yapılır? 10

Kaynak : https://www.livemaster.ru/topic/2575529-udivitelnye-prevrascheniya-valyaem-sarafan-iz-shersti-i-shelka

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler