Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü Cep Yapımı

Şiş örgü modellerinde örgü cep yapımına değineceğiz. Örgü hırka modellerinde, örgü kazak modellerinde ve yelek modellerinde kullanabileceğiniz bir teknik. Şiş örgü ile ördüğünüz cep gereken yerlere uygulamasını yapabilirsiniz. Cebi daha sonradan örüp örgünün üzerine dikerek monte edebilirsiniz. Veya resimdeki adımları takip ederek güzel bir cep örebilirsiniz. Örgü modelleri ve bebek örgü modellerinde kullanabileceğiniz bir model. Cebi ne kadar büyük istiyorsanız o şekilde ilmek toplayarak yapabilirsiniz. 6 yöntemle anlatımlı şiş örgü tekniklerini inceleyip kendinize bir hırka başlayabilir daha sonra örgü cep yapımı uygulamasını yapabilirsiniz. Adım adım resimlerle nasıl yapılacağını anlatmaya çalıştık. Faydalı olacağını düşünüyoruz. Şimdi yapılışına geçelim.

Örgü Cep Nasıl Yapılır?

Cepleri işlevsel olarak kullanabilir veya daha güzel, dekoratif görünmesi için örgülerinize ekleyebilirsiniz. İster bir kalıba, modele uygun olarak örgünüzü örün veye yeni bir model tasarlayın. Birazdan paylaşacağımız örgü cep yapımı sizlere en iyi cep tasarlamınızda yardımcı olacaktır. Dilerseniz şimdi cep adımlarına başlayalım.

Düzgün bir alt kenar için örgü üzerinden şişimize ilmekleri toplayalım. Düz örgünün sol bacağından ilmeklerinizi toplayabilirsiniz.

Örgü Cep Yapımı 9

İpimize uygun şişle ilmekleri örmeye başlayalım. İster örnekli, isterseniz de düz olarak örebilirsiniz.

Örgü Cep Yapımı 1

Örgü Cep Yapımı 2

Cebi istediğiniz uzunlukta ve desenlerde örün. Daha sonra örgümüzü bitirelim. İpliği uzun bırakarak keselim.

Örgü Cep Yapımı

Şimdi ceplerin yan dikişlerini halledelim. Aşağıda fotoğraflarda gördüğünüz gibi yan kısımlardan ilmek toplayalım ve iğne ile güzelce dikelim. Cebin her iki tarafı için aynı işlemi uyguluyoruz.

Örgü Cep Yapımı 4

Örgü Cep Yapımı 5

Cebimiz hazır. Aynı yöntemle örülmüş bir düz, birde örnekli bir modeli inceleyelim.

Örgü Cep Yapımı 8

Örgü Cep Yapımı 6

Kaynak : https://www.craftfoxes.com/how_tos/how-to-knit-pockets

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler