Buzdolabı olmadan dondurucu olmadan kıyma saklama yöntemini öğreneceğiz. Bu yöntemle kıymalarınız 2 yıl bozulmadan kalacak. Tabi anlatılan talimatlara uymak gerekir. Yoksa bozulacaktır. İlk defa deneyeceksek kıymanın tamamını değil de bir kısmını denemek lazım. Kurban Bayramından sonra veya kıyma aldığımızda bir miktarını saklamak için kavanozda saklayabiliriz. Et fiyatları malum. Her zaman alamıyoruz. O yüzden ilk defa yapacağımız zaman bozulması ihtimaline karşı tamamını değil bir kısmını yapabiliriz. Sakladığımız kıymaları çıkarttığımızda birçok tarifte kullanabiliriz. Mesela 6 lezzetli makarna tarifinde kullanabiliriz. İçli köfte nasıl yapılır paylaşmıştık. İç harcında kullanabilirsiniz. Kıymalı yumurta, kıymalı menemen yapabiliriz. Sade olarak tüketebiliriz. Derin dondurucuda saklanan yiyeceklerden zaman zaman bahsediyoruz. Bu arada kavanozda saklanan yiyeceklerden, evde konserve yapımından da bahsedelim. Dolabımız küçükse birçok yiyeceği kavanozda da saklayabiliriz. Şimdi kıyma kavanozda nasıl saklanır öğrenelim.
Bayram yaklaşıyor. Kurban Bayramında kurban kesecek tüm İslam aleminin kurbanını Allah kabul etsin. Nice bayramlara ulaşmak dileğiyle. Bugün kıyma saklama koşullarından bahsedeceğiz. Dondurucuda saklayabilirsiniz. Kavurarak dolapta veya dondurucuda saklayabilirsiniz. Yada az sonra paylaşacağımız yöntemde olduğu gibi kavanozda saklayabilirsiniz. Şimdi tüm talimatlarıyla kıyma kavanozda nasıl saklanır öğrenelim.
Kavanozda kıyma saklamak için aşağıdaki adımları takip edeceğiz. İlk olarak malzeme listesine değinelim.
Malzemelerimiz hazırsa adım adım kıyma kavanozda nasıl saklanır öğrenelim. Kavanozu açtığımızda sade olarak yiyebiliriz. Birçok sebze yemeğinde kullanabiliriz. Kahvaltılık tarifler hazırlayabiliriz. Makarnalarda kullanabiliriz. 10 dereceği aşmayan sıcaklıklarda 2 yıla kadar durabilir. Tabi kavanoz kapakları iyice kapanmış olmalı. Hiçbir şekilde hava girmemeli. Saklama koşullarını da doğru yapmalı. Evlerinizde depolama alanları, bodrumlar varsa, serinse oralarda saklayabilirsiniz.