Giymediğiniz eski kazakları değerlendirmeye var mısınız. Eski kazaktan neler yapılır diye düşündük ve tavşan yapmaya karar verdik. Hadi eski kazalara değişim yapmaya.
Aşağıda tavşan için kullanacağımız kalıplar vardır. Düz çizgiler keseceğimiz kısımları noktalı çizgiler dikiş kısımlarını gösteriyor. Kalıpları bilgisayardan yazdırabilirsiniz.
Yazıcıdan çıkarttığımız kalıpları düz çizgi etrafından keselim.
Çıkarttığımız kalıpları kazak üzerinde iğne ile sabitleyelim.
Dikkatli bir şekilde tavşan kalıplarımızı kazak üzerinden kaydırmadan keselim. İlk önce kaba bir şekilde kesebiliriz. Daha sonra düz çizgilerden düzgün bir şekilde kesebiliriz.
Kalıplar üzerinde bazı çizgiler bulacaksınız. Bunlar tavşanın kulak ve kollarını yerleştirmek için delik kısımlarıdır. Bu kısımları işaretlemek için makasla hafif bir kesik atalım.
Kestiğimiz kazak parçalarının tersini çevirelim. Düz kısımlar içe bakmalıdır.
Dikerken kaymaması için iğne ile tutturalım. Diğer parçalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
Şimdi dikme zamanı. Noktalı çizgileri takip ederek dikmeye başlayalım. Daha önce işaretlediğimiz kulak ve kollar için olan delikleri açık bırakarak ister elde ister makinede dikmeye başlayalım. Ayrıca içini doldurmak için bacak kısımlarının arasında bir boşluk bırakalım.
Tüm vücut parçalarının dikişini bitirelim. Şimdi kolları dikmeye başlayalım. Kalıbımızı kullanarak 2 adet kol dikelim. Tersten diktiğimiz kolları çevirelim.
Ana gövdeye kolları dikmeden önce kollar yukarı ve aşağı oynayacak şekilde olmasına dikkat edelim.
Delik içine kolları yerleştirelim.
Kol kenarı ve gövdenin kenarı iyi hizalanmış olmalıdır. Şimdi kolları vücuda dikelim. Kolların etrafından giderek dairesel bir dikiş oluşturalım. Eğer dikmekte zorlanırsanız kaymaması için iğne kullanabilirsiniz. Aynı şekilde diğer kolu da ekleyelim.
Şimdi de tavşanın kulaklarını ekleme zamanı. Yine tersten dikip kulakları çevirelim.
Kolları takarken uyguladığımız işlemi aynı şekilde kulaklar için de yapıyoruz.
Bu noktada tavşan aşağıdaki gibi görünecektir. Bacakların ara kısmı hariç tüm ana gövdenin etrafı dikiş yapılmış olmalıdır.
Şimdi kalan açıklıktan tavşanı ters çevirelim.
Eski kazağımız nihayet tavşan görüntüsüne kavuştu.
Elyafı alalım ve tavşanı kulaklarından başlayarak doldurmaya başlayalım.
Tavşan yeterince dolduğunda kalan açıklığı dikmeye başlayalım.
Şimdi küçük tavşanımıza kuyruk yapma zamanı geldi. Kuyruk için kestiğimiz dairenin etrafından teğel alalım. Tavşanın kuyruk yapım aşamaları aşağıdaki fotoğraflarda ayrıntılı gösterilmektedir.
Tavşanın şimdi gözlerini, burnunu ve dişlerini dikelim.
Eski kazaktan tavşanımız hazır. Mutlu günler dilerim.