Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü İşleri

Birçok örgü modelinde kullanacağınız kolay bir model ile bir aradayız. Hem şemalı anlatımını hemde fotoğraflarla adım adım nasıl yapıldığını görebilirsiniz. Bebek battaniyesi modellerinde, şal modellerinde, yelek modellerinde ve birçok örgünüzde kullanabilirsiniz. Uzun ilmekleri yaparken dondurma çubuğu veya kalem kullanabilirsiniz. İlmeklerinizin aynı boyda ve düzgün olması için. Tek renk olarak da örebilirsiniz. Renk renk de. Merserize pamuklu iplerle de örebilirsiniz, angora iplerde de çok güzel bir örnek. Atkı modelleri, boyunluk modelleri olarak da örüp kullanabilirsiniz. Örgü işleri modelini dilediğiniz iple dilediğiniz örgünüzde kullanabilirsiniz. Dilerseniz yavaş yavaş yapılışına geçelim.

Tığ Örgüsü Yapılışı

Tığ ile ördüğümüz çiçeği andıran, deniz kabuğunu andıran güzel bir model. Hemen sizlere örgü işleri örneğinin şemasını vermek istiyorum.

Örgü İşleri

Şemada x ler sık iğne alamına geliyor. Oldukça güzel ve kolay bir model. Model üzerinde isterseniz beğendiğiniz tığ işi tekniklerinden uygun olanları ekleme yapabilirsiniz.

Modele 8 ve katları +2 zincir çekerek başlıyoruz. Örgülerinizin zincir sayılarını buna göre belirleyebilirsiniz. İstediğimiz uzunlukta zincir çekelim. Her bir zincir üzerine sık iğne yapalım.

Örgü İşleri 2

Renk değiştirip ipi sabitleyelim. 2 zincir çekelim. 5 sık iğneye ayrı ayrı batarak ilmekleri uzatarak toplayalım. Hepsini bir örüp 5 sık iğne yapalım.

Örgü İşleri 3

Örgü İşleri 4

Örgü İşleri 5

Örgü İşleri 6

Örgü İşleri 7

1 zincir çekip 2. sık iğneye sık iğne ile batalım. Tekrak 1 zincir çekip 2. sık iğneden 5 sık iğneye batarak ilmek toplayalım. Bu işlemi sıra sonuna kadar tekrar edelim.

Örgü İşleri 8

Renk değiştirip arka ilmeklere batarak sık iğne yapalım. Ve az önce yaptığımız ilmek toplama işlemini aralara gelecek şekilde tekrar edelim.

Örgü İşleri 9

Örgü İşleri 10

Örgü İşleri 11

Örgü İşleri 12

Örgü İşleri 13

Modelin yapılışı bu şekilde. İstediğiniz renk uyumu ile yapabilirsiniz. İşte model bittiğinde aşağıdaki gibi görünecek.

Dilerseniz tığ tekniklerinden ekleme yapılmış halini de görelim.

Örgü İşleri 1

Kaynak : https://mypicot.com/0075.html

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler