Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Şiş Örgü Modelleri ve Yapılışları

Şiş örgü modellerinden bebek örgü modellerinde ve tüm örgü modellerinde kullanacağınız bir örnek daha. Örgüye yeni başlayanlar için kolay bir örnek. Şiş örgü modelleri ve yapılışları için sizlere kısaca yazılı olarak ve videolu olarak anlatımını hazırladık. Hırka modellerinde, bebek yelek modellerinde, örgü puf modellerinde, örgü saç bandı modellerinde ve daha birçok örgüde kullanabilirsiniz. Tarifi incelerken eğer takıldığınız bir nokta olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Örgü modelleri ve yapılışı anlatımlı modelin tarifine geçelim.

Şiş İle Örgü Modelleri

Şiş örgü modelleri ve yapılışlarında orta incelikte ip, 4 numara şiş kullanıldı. Modeli kurarken 5 ve 5 in katları + 4 ilmek ilave ederek kurulur. Orta kalınlıkta bir ip ve ona uygun ip tercih edilirse bebek örgülerinde, yeleklerin de kullanılabilir. Hırkaların da, bayan yeleklerin de, bay ve bayan boyunluk atkı yapımında kullanılabilir. Kısaca örnek anlatımına geçelim.

Birkaç sıra haraşo ördükten sonra örgünün düz tarafından ilk sırada 4 ilmek düz örülür. İp arkaya atıp 5. ilmeği örmeden diğer şişe alınır. 4 düz 5. İlmek örmeden alınır. Bu sıra bu şekilde devam eder sıra sonuna kadar. 2. sırada 4 ilmek ters örülüp ip yönü kendi tarafımızda olmakla birlikte 5. İlmek örmeden diğer şişe aktarılır. 2. Sırayı da bu şekilde tamamlanır. 3. sıra da baştan dört ilmek ters örülüp 5. İlmek düz örülür. 3. Sıramızda 4 ilmek ters 5 ilmek düz olarak bitilir. 4. sırada ilmeklerin hepsi ters örülür. Model 4 sırdan oluşmakta. İlk motif 4 sıradan sonra biter. Diğer motifleri de aynı şekilde 1. Sıradan başlanıp 4 sıra da tamamlanır. Bu 4 turun tekrarı örgü istediğiniz boyutlara gelene kadar tekrar edebilirsiniz.

Şiş Örgü Modelleri ve Yapılışları

Şiş Örgü Modelleri ve Yapılışları 1

Şiş Örgü Modelleri ve Yapılışları 5

Şiş Örgü Modelleri ve Yapılışları 4

Şiş Örgü Modelleri ve Yapılışları 3

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler