Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Videolu, Evde Pastane Açması Nasıl Yapılır?

Açma poğaça tarifi. Evde açma poğaça nasıl yapılır ? Bugün sizlere pastane usulü açma poğaça yapılışını anlatacağım. Açma poğaça nasıl açılır detaylı olarak anlatacağım. Artık sizde evde kolaylıkla pastaneden alınmış gibi lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Ben açma poğaçanın içinde zeytini çok seviyorum. Ama sizler kıymalı, kaşarlı, peynirli, cevizli , çikolatalı açmalar yapabilirsiniz.

Pastane Usulü Açma Tarifi

Açma simit poğaça Malzemeleri

Yarım paket yaş maya ( Eğer kuru maya kullanmak istiyorsanız 2 yemek kaşığı )

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paketten fazla maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için ;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Videolu, Evde Pastane Açması Nasıl Yapılır? 4

Hazırlanışı : Karıştırma kabına ilk olarak sıvı malzemeleri, süt, sıvı yağ, şeker, maya ve suyu koyup karıştıralım.  ( Eğer instat maya kullanacaksanız maya, süt, şeker ve suyu 5 karıştırma kabında 5 dakika beklettikten sonra yoğurmaya başlayın. ) Tuzu da ilave ettikten sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra üzerini örterek en 1 saat mayalanması için bekleyelim.

Videolu, Evde Pastane Açması Nasıl Yapılır? 3

Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayıralım. Bezeler mandalina büyüklüğünde olmalıdır. Daha sonra elinizi yağlayarak hamuru uzun şeritler halinde açın. İçine istediğiniz malzemeden koyup kapatın. İkiye katlayıp bir ucundan tutup kıvırıp birleştirelim. Hamurlara klasik simit şeklini veriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız hamurları aralıklı olarak yerleştirelim. Birde tepsi mayası için bekleyeceğiz ve yumuşacık poğaça hamuru elde edeceğiz. Yarım saat tepsi mayası için bekleyelim.

Videolu, Evde Pastane Açması Nasıl Yapılır? 2

Üzeri için olan malzemeleri karıştırıp üzerine sürelim. Böylece daha iyi kızaracak ve parlak görünecektir. Çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Süre fırına göre değişebilir. İlk 15 dakika fırını açmayalım ki poğaçalar güzel kabarsın ve yumuşak olsun. Fırını ne kadar az açarsak poğaçalarımız o kadar iyi pişecektir. Yumuşacık olacaklardır.

Zeytinli açma için  siyah zeytinin çekirdeğini çıkarıp robottan geçirelim. Ve biraz zeytinyağı ekleyelim. Afiyet olsun.

Videolu, Evde Pastane Açması Nasıl Yapılır? 1

Video ile Evde Pastane Açması Nasıl Yapılır?

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler