Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Beyaz Sirkeyi Bahçede Kullanmanın Faydaları

Beyaz sirke bahçe ile uğraşanların en iyi arkadaşıdır. Bugün bahçede sirkeyi nasıl kullanabiliriz, ne işimize yarar öğreneceğiz. Organik bir bahçeye sahip olmak istiyorsak kimyasal böcek ilaçları yerine doğal yöntemleri kullanabiliriz. Kimyasal ilaçlar yerine sirke, tuz, karbonat gibi doğal maddeleri kullanabilirsiniz. Yabani otları yok eder, böceklerden kurtulur, sebzelerimizi kimyasallardan uzak büyütürüz. Bugünse pratik bilgilerde beyaz sirkeyi bahçede kullanmanın faydalarından bahsedeceğiz. Şimdi bahçede sebze yetiştirmenin püf noktalarından bahsedelim. Sonra beyaz sirke bahçede ne işe yarar öğrenelim. Bitkilerde karbonat kullanmanın faydalarından daha önce bahsetmiştik. Yine bitkilerde kahve kullanımı, bitkilerde epsom tuzu kullanımından bahsettik. Bugün sirkeye değineceğiz. Sirkeye geçmeden bir pratik bilgi daha. Saksılara neden kibrit yerleştirmeliyiz önceki içeriklerden öğrenebilirsiniz.

Beyaz Sirkeyi Bahçede Kullanmanın Faydaları 5

Bahçede Beyaz Sirke Nasıl Kullanılır?

Küçük bir bahçemiz, hobi bahçemiz, köyde bahçemiz varsa beyaz sirkeyi bahçede kullanarak birçok faydalı sonuç elde edebiliriz. Mesela beyaz sirke ile yabani otlardan kurtulabiliriz. Şimdi kısaca beyaz sirkeyi bahçede kullanmanın faydalarından bahsedelim.

1- Yabani Otlardan Kurtulalım

Biraz beyaz sirke alalım. İstenmeyen otların üzerine dökelim. Hem otlardan kurtulalım hem de toprağı daha sağlıklı tutalım.

Beyaz Sirkeyi Bahçede Kullanmanın Faydaları 6

Beyaz Sirkeyi Bahçede Kullanmanın Faydaları 7

Beyaz Sirkeyi Bahçede Kullanmanın Faydaları 4

 

2- Karıncalardan Kurtulun

Karıncalar bahçenin her alanına ulaşmanın kolay bir yolunu bulurlar. Beyaz sirke onlardan kurtulmak için doğal bir yoldur. Tek yapmamız gereken beyaz sirkeyi suyla karıştırıp karıncaların kolayca ulaşabileceğini düşündüğümüz alanlara püskürtmek. Su ve sirke karışımı onları uzaklaştıracaktır.

3- Salyangozlardan Kurtulun

Salyangozlar bahçedeki tüm bitkilerin yapraklarını yiyen bir böcek türü. Yaprakları yediği için bitkilerin büyümesini önler. Su ile karıştırdığımız bitkileri onlardan kurtulmak için kullanabiliriz.

4- Kuş Banyosu

Kuş banyosu, kuşların içmesi, serinlemesi ve yıkanmaları için doğal bir havuzdur. Kuşların banyolarını temiz tutmak, tozdan korumak için suya biraz beyaz sirke karıştırabiliriz.

Beyaz Sirkeyi Bahçede Kullanmanın Faydaları 1

5- Çiçekleri Taze Tutun

Taze kesilmiş çiçekleri vazoya koyduğumuzda suyun içine 2 yemek kaşığı beyaz sirke eklemek, saksı çiçeklerinin suyuna 2 yemek kaşığı beyaz sirke eklemek saksıda daha uzun süre taze görünmelerini sağlar. Ek olarak bir tutam şeker eklemek çiçekleri daha aktif hale getirecektir.

6- Alerjenleri Temizler

Bahçeyle uğraşmak, bitkilerle çiçeklerle uğraşmak sadece ellerimizi kirletmekle kalmaz bazen alerjilere, kaşıntılara neden olabilir. Ciltte kaşıntıları, alerjilerden kaçınmak için ellerinizi yıkarken biraz beyaz sirke kullanabilirsiniz.

7- Sineklerden Kurtulun

Sirkeyi şeker, su ve pekmezle karıştırmak meyve sineklerini ve ev sineklerini evden, bahçeden uzak tutacak güzel bir bileşen. Bu karışımı bitkinin üzerinde tutalım. Sinekler karışıma gelmeye başlayacaktır.

8- Bahçe Aletlerini Yıkayın

Bahçe aletlerini uzun süre kullanmadığımızda pas tutar. Bu durumu hafifletmek için sirke ve su ile bir plastik torba alalım. Bahçe aletlerini plastik torba içinde 1 -2 saat bu karışımda bekletebiliriz.

9- Kedileri Uzak Tutar

Bahçenizde çocuklarınızın oynaması için bir kum havuzu varsa ve kediler gelip ihtiyaçları için kullanmak istiyorsa kedilerin uzak durması için beyaz sirkeyi kullanabiliriz. Kum üzerine biraz beyaz sirke dökebiliriz.

Beyaz Sirkeyi Bahçede Kullanmanın Faydaları

Kaynak : https://greenstories.co.in/white-vinegar-is-a-gardeners-best-friend-here-are-11-clever-uses-in-the-garden/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler