Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Videolu Anlatım Amerikan Sakız Örgü Modeli

Amerikan Sakız Örgü Modeli Nasıl Yapılır ?

Videolu Anlatım Amerikan Sakız Örgü Modeli

Bugün sizlere yine her türlü örgü modelinizde kullanabileceğiniz bir örgüden bahsedeceğim. Şal modeli, hırka modeli, battaniye modeli yapabilirsiniz. Kolay bir model. Tek renk olarak örülüyor. Anlatacağımız modeli ben daha önce görmedim. Belki farklı bir isimle bilenleriniz vardır. Kazak, hırka, yelek, süveter örebilirsiniz.

Halka şeklinde birleştirilen ve örgü boyunluk modeli olarak bilinen örgüler kullanımı daha pratik oluyor. Tesettürlü bayanlarda örgü boyunlukları rahatlıkla kullanıyor ve tercih ediyor. Yine son yıllarda oldukça çok kullandığımız kovboy şal modelleri  , üçgen şal modelleri de daha spor giyinen arkadaşlarımızın tercih ettiği bir model.

Örneği ilk olarak örgünüze başlamadan önce şişe ilmek sayısını az atarak başlayın. Daha sonra istediğiniz uzunlukta ilmek atarak örmeye başlayın. Örneği iyice kavradıktan sonra istediğiniz örgüye başlayın. Diğer türlü olmadığında sökmek daha zor ve sıkıcı olabilir.

14 ilmek atarak başlayabilirsiniz mesela. Daha sonra ilk ilmeği boş olarak şişe alalım. 2 düz 1 ters olarak sıra sonuna kadar videodaki gibi örelim. Diğer turda yine ilk ilmeği boş olarak örelim. 1 düz örelim. 1 ip dolayalım.2 düz örelim. Daha sonra doladığımız ipi ördüğümüz 2 düz ilmeğin üzerinden dikkatli bir şekilde kaçırmadan geçirelim. Tekrar 1 düz örelim. 1 ip dolayıp 2 düz örelim ve doladığımız ipi üzerinden geçirelim. Sıra sonuna kadar.

Örnek bu kadar kolay arkadaşlar. Bu iki turu tekrar ederek istediğiniz uzunluğa gelene kadar örebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler