Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Evde Snickers Yapımı

Sırada çok lezzetli bir tarif var. Çocukların sevdiği lezzeti evde kendimiz yapıyoruz. Güvenle yediriyoruz çocuklarımıza. Evde snickers yapımına geçmeden önce çocuklarımızın seveceği diğer lezzetlerden bahsedelim. Değişik tatlı tarifleri ile devam edelim. Videolu süt dilimi nasıl yapılır paylaşmıştık. Çocuklara güvenle yedireceğimiz çok sevecekleri tatlardan. Borcamda muhallebili havuçlu kek tarifini tart kalıbında da deneyebilirsiniz. Trileçe tarifi karamelli bir tat. Yine karamel kullandığımız evde snickers yapımına geçelim.

Evde Snickers Nasıl Yapılır?

Şahane bir lezzet hazırladık. Herkesin çok seveceği ev yapımı bir lezzet. İçinde ne olduğunu bildiğimiz ve çocuklarımıza güvenle yedirebileceğimiz bir tarif. Evde snickers yapımına geçiyoruz.

  • 1 su bardağı ve ilave olarak 3/4 su bardağı kavrulmuş fıstık
  • 1 su bardağı un ( 125 gr)
  • 2 yemek kaşağı esmer şeker ( 25 gr)
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı ( soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı buzlu su ( 45 ml )
  • Ev yapımı karamel
  • 170 gr çikolata
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi ( 31 gr )
  • İsteğe bağlı doğranmış snickers, ezilmiş fıstık, üst kısım için karamel

Mutfak robotunda, hamur mikserinde 3/4 fıstığı, unu, şekeri ve tuzu bir kaba koyup karıştıralım. Soğuk tereyağını ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Karışımı geniş bir kaseye aktaralım. 3 yemek kaşağı buzlu suyu yavaş yavaş ekleyelim. Hamuru karıştıralım. Daha sonra 22 cmlik bir kalıba eşit şekilde yayalım. Eşit ve sert olacak şekilde yayalım. Kabarcık olmaması için hamurun üzerinde çatalla delikler açalım. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 18 – 20 dakika pişirelim. Dolgu malzemelerini eklemeden önce soğuması için bekleyelim.

Evde Snickers Yapımı 6

Evde Snickers Yapımı 7

Evde Snickers Yapımı 8

İlk dolgu malzemesi için karamel ve 1 su bardağı fıstığı karıştıralım. Az önce hazırladığımız hamurun üzerine karışımı yayalım. Karameli daha önce yaptıysak ve sertleştiyse hafifçe ısıtabilirsiniz. Ev yapımı karamel için 1 su bardağı şekeri orta ayarda tavada eritelim. Daha sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim. 1 su bardağı süt ilave edelim. Tekrar koyulaşınca karamel hazır. İçine süt yerine 1 paket krema da kullanabilirsiniz. Ben 1 yemek kaşığı nişastayı biraz sulandırıp katıyorum. Bir yerde karameli yaptıktan sonra bir miktar mikserle çırpıldığında daha iyi sonuç alındığını hatta acısının çıktığını izlemiştim.

Evde Snickers Yapımı 2

Çikolata ve fıstık ezmesini mikrodalga fırında veya benmari usulü eritelim. Karamelli fıstık dolgusu üzerine yayalım. İstediğiniz malzemelerle süslemeler yapabilirsiniz.

Evde Snickers Yapımı 3

Buzdolabında üstü açık şekilde 2 -3 saat dinlendirelim. Sertleşene kadar bekleyelim. Tatlıyı önceden hazırlayabilir sıkıca üzerini kapatabilir ve servis yapmadan önce 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. En iyi lezzet için tuzlu kavrulmuş fıstıkla yapabilirsiniz. Eğer tuzsuz kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi yapabilirsiniz. Evde snickers yapımı hazır. Herkese afiyet olsun.

Evde Snickers Yapımı 4

Evde Snickers Yapımı 5

Evde Snickers Yapımı

Evde Snickers Yapımı 1

Kaynak : https://sallysbakingaddiction.com/snickers-caramel-tart/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler