Kulağa değişik geliyor olabilir. Yeşil soğanı, taze soğanı salatalarda, çeşitli hamur işi tariflerinde iç harçlarında kullanıyorduk. Bugün ize hızlı turşu yapımında kullanacağız. Yeşil soğan turşusu nasıl yapılır adımları ile hazırladık. Denemek lazım. Yada daha önce aramızda yapanlar varsa fikirlerini bizimle paylaşabilirler. Soğan turşusundan kuru soğanla yapılan tarifi denemiştim daha önce lezzetli oluyor. Kışlık hazırlıklarda turşular yapıyoruz. Sebzeler kurutuyoruz. Dondurucuda saklıyoruz. Derin dondurucuda saklanan yiyeceklerden bahsetmiştik. Turşu hazırlık mevsimi de olduğu için turşu çeşitleri ve tariflerinden bahsediyoruz. Çok lezzetli tarifleri hazırlıyoruz. Kamber biber turşusu yapımı da deneyeceğiniz tarifler arasında yer alabilir. Acı biber turşusu yapımı sık yaptığımız turşu tariflerinden. Daha fazla tarif için önceki yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Şimdi yeşil soğan turşusu nasıl yapılır ona geçelim.
Değişik bir turşu. Daha önce denemedim. Nasıl olur bilmiyorum ama denemiş olanlar varsa bizimle paylaşabilirler. Bende deneyeceğim tarifler arasına ekledim. Beklide bağımlılık yapacak tarifler arasında yerini alacak. Yeşil soğan turşusu nasıl yapılır malzeme listesi ile başlayalım.
Önce işe yeşil soğanları temizlemek ile başlayalım.
Temizlediğimiz yeşil soğanları kavanoza yerleştirelim. Tabi kavanozları da sterilize etmeyi unutmayalım. Bir tencerede su, sirke, tuzu karıştırıp kaynatalım. Biraz soğuması için bekletelim. 1 litrelik kavanoza dere otu, karabiber, hardal tohumu, acı biberi ekleyelim. Kavanoza soğanları koyalım.
Üzerine az önce hazırladığımız suyu ekleyelim. Su çok sıcak olmayacak ılık olacak. Kavanozu kapatalım. Ve iyice soğuması için oda sıcaklığında bekletelim. 1 günde turşu hazır olur ama en güzel lezzet için 1 hafta bekletebilirsiniz. Turşuyu buzdolabında 1 aya kadar bekletebilirsiniz. İsterseniz 1/2 çay kaşığı kişniş ve 1- 2 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Kaynak : https://www.lunarhollow.farm/blog/spring-onion-quick-pickle