Çok lezzetli bir tarif. Mutlaka denemelisiniz. İçi olmadan tek patlıcan olarak da yapabilirsiniz. Biz yazın son günlerinde, son çıkan patlıcanlarla yapıyoruz mutlaka. Son çıkan, son ürün patlıcanlar daha dayanıklı ve lezzetli oluyor. Sirke kullanılmadığı için bol sarımsak kullanıyoruz. Ve tuz. Patlıcan turşusu tarifini deneyin bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Sağ olsun kayın validem benim için patlıcan turşusu hazırlar. Turşu tarifleri yazdan hazırlanır kışın lezzetle yemek için. Turşularda sarımsak bol kullanılır. Pratik sarımsak soyma yöntemleri ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Hızlı yenen turşular, hemen hazır olan turşular, salatalarda da kullanacağınız turşular yapmak isterseniz videolu lokanta usulü mor lahana turşusunu deneyebilirsiniz. Benim çok sevdiğim turşulardan. Daha çok değişik yemek tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Patlıcan turşusu tarifi çok lezzetli tariflerden. Farklı yerlerde içine ceviz koyulduğunu da görmüştüm. Ama ben hiç denemedim. Biz salata hazırlar gibi patlıcan için iç hazırlıyoruz. Aynı içi dolma biber için de kullanabilirsiniz. İçini aynı harçla doldurup turşu olarak yapabilirsiniz. Patlıcanın açılmaması için dışını iple veya maydanoz sapı ile bağlayanlar da var. Ama biz bağlamadan yapıyoruz. Dağılmıyor kıvamında yapıldığı zaman. Patlıcanları içsiz olarak da hazırlayabilirsiniz. O şekilde de çok lezzetli oluyor.
Patlıcan turşusunu yaparken önce tepe kısımlarını temizliyoruz. Daha sonra yıkıyor ve kaynar suda 3 – 4 dakika haşlıyoruz. Ve hemen soğuk suyun içine alıyoruz.
İç harcı için domates, yeşil biber, sarımsak kullanıyoruz. Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğruyoruz. Sarımsağı tuzla eziyoruz. Ve 3 malzemeyi karıştırıyoruz. Dilerseniz içine maydanoz da doğrayabilirsiniz.
Haşlanan patlıcanların karnını bıçakla kesiyoruz. Ve hazırladığımız iç harçtan dolduruyoruz. Kavanozun içine diziyoruz. Kavanozun ağzına kadar su dolduruyoruz. Tuz az gelirse biraz daha tuz atabilirsiniz.
Şimdi patlıcan turşusu tarifinin videolu yapılışını görelim. İyi seyirler.