Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır?

Hobi dünyasına ait birçok paylaşımda bulunduk. Daha önce hindistan cevizi kabuğundan çanta yapılışına değinmiştik. Ve yine hindistan cevizi yağının faydalarından da bahsetmiştik. Şimdide hindistan cevizi kabuğundan neler yapılır ona değineceğiz.

Yemesi lezzetli, kabuğunu kırması zahmetli, faydası saymakla bitmez, anne sütünün özelliklerine en yakın süte sahip, mucize meyveler arasındaki yerini her zaman koruyan, dışı sert içi yumuşak meyve, hindistan cevizi kabuğu ne işe yarar? Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? Beraber izleyelim ve görelim.

Öncelikle; Hindistan cevizi suyu içilirmi? Hindistan cevizinin beyaz kısmı yenir mı? Sorularına cevap vermeden başlamayalım. Zaten bu sorulara cevap vermeden bu yazıya başlamak mümkün değil. Yazının başında bahsettiğimiz gibi mucize bir meyvenin suyu ve beyaz kısmı için, yenir mi/ içilir mi gibi sorulara hiç gerek yok. Tabi ki yenir ve içilir.

Hindistan cevizi kabuğu ile neler yapılabilir konusunda daha önce Hindistan cevizi kabuğundan çanta yapımı hakkında bir yazı paylaşmıştık, bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Hindistan cevizi kabuğunda mumluk, hindistan cevizi kabuğundan akvaryum ve diğer yapılacaklar arasında videosunu paylaştığımız bu uygulama, hindistan cevizi kabuğuyla yapılanların yapım aşamasının başlangıcını göstermekte. Bu sebeple bu videoyu seçmek istedim. Yapılacak diğer bütün uygulamalarda yapacağınız işlemler bu videoda gösterilen tekniklerdir. Bu videodaki yöntemlerle, fotoğraflarını paylaştığımız bir çok ürünü ve aksesuarı yapabileceksiniz.

Hindistan cevizinin suyundan, meyvesinden bahşetmişken, topraksız tarım uygulamalarında meyve, sebze ve çiçek yetiştiricileri tarafından çok sık kullanılan Hindistan cevizi Kabuğu torfu hakkında bir kaç cümle etmek isterim.

Hindistan Cevizi Kabuğu Torfu

Hindistan cevizinin dış ve iç kabuklarından elde edilen torf, tohumdan köklenme, çelikten fide üretimi ve saksılama da kullanılabilir. Doğal ve temiz bir yetiştirme ortamı sağlar. Kuru ağırlığının yaklaşık 9 katı suyu ve besinleri emerek bünyesinde depolar, ve bitkiyi besler. Gözenekli yapısı sayesinde uygun köklenme ve büyüme ortamı sağlar. Çamurlaşmayan ve bulaşmayan ekonomik bir bitki yetiştirme ürünüdür.

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 12

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 13

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 14

 

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 1

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 3

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 4

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 6

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 7

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 9

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 2

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 10

Hindistan Cevizi Kabuğundan Neler Yapılır? 11

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler